Kommunalpolitisk farce i Greve tager en grotesk drejning med trusler om fakkeltog mod det frafaldne medlem af Venstre, Brigitte Klintskov Jerkel.

Venstre bruger alle midler i kampen for at beholde borgmesterposten i Greve. Der bliver nu arrangeret fakkeltog til udbryderen Brigitte Klintskov Jerkels bopæl for at lokke hende tilbage i folden.

Brigtte Jerkel gik dagen efter kommunalvalget over til de konservative og placerede dermed sig selv på en post som viceborgmester og den konservative Hans Barlach i borgmesterstolen.

Men konstitueringen skal først bekræftes på et byrådsmøde den 8. december, og Venstre i Greve håber at få overtalt Brigitte Jerkel til at fortryde inden - men hovedpersonen er ifølge flere kilder krøbet i skjul.

- Hun er gået under jorden, vi kan ikke få fat i hende. Vi vil gerne fortælle hende, at hvis hun tror, hun tilgodeser sine vælgere på denne her måde, tager hun fejl, siger formanden for Venstres Ungdom i Greve og Solrød, Dea Krogh Larsen, der står bag demonstrationen på torsdag. Hun afviser, at demonstrationen er en personhetz.

- Men det er da rigtigt, det er blevet personligt det her, og folk reagerer kraftigt. Vi håber bare at få hende i tale. Vi har prøvet at få fat i hende, også gennem hendes kæreste, men det er ikke lykkedes os, siger Dea Krogh Larsen. Det lykkedes i går B.T. at komme i kontakt med Brigitte Jerkel.

Jeg passer mit liv
- Hvis de vil bruge den slags metoder, må de selv om det, siger Brigitte Jerkel, der afviser, hun er gået under jorden.

- Jeg passer mit liv og min familie og mit studie. Jeg er hjemme indimellem. Men jeg skal aflevere min bacheloropgave om anbringelse af etniske børn 21. december, og det har jeg fokus på nu, siger Brigitte Jerkel, der læser til socialrådgiver. Det er de konservative, Socialdemokraterne, SF og de radikale i Greve, der står bag aftalen med Brigitte Jerkel, der kan koste Milo borgmesterposten.

- Jeg har ikke talt med Brigitte siden i lørdags. Jeg er både glad og ked af at blive borgmester. Selvfølgelig er det det, vi har arbejdet på. Men jeg er ked af, det skal ske på denne her måde, siger den kommende borgmester Hans Barlach.

I tvivl om fakkeltog
Han vil ikke bruge udtrykket heksejagt om fakkeltoget.

- Men det er da trist, at man bruger den slags metoder og demonstrerer ved folks private bopæl, siger Hans Barlach. Den nuværende borgmester René Milo sagde først ja til at deltage i fakkeltoget.

- Men nu er jeg kommet noget i tvivl, og ved ikke, om jeg deltager. Jeg er ikke interesseret i at skade Brigitte, siger René Milo til B.T. Heller ikke han lægger skjul på, at øvelsen går ud på at få udbryderen til at fortryde inden 8. december.

- Vi kan ikke få kontakt med hende. Hun er gået under jorden, siger René Milo.

Brigitte Jerkel afviser overfor B.T., at hun kan lokkes til at vende tilbage til Venstre-folden inden 8. december.

- Jeg står ved min beslutning, den kan intet ændre. Og jeg kan ikke få René Milos ønske om at jeg skal vende tilbage til at hænge sammen med de meldinger, jeg fik fra ham på valgnatten, siger hun.

chris@bt.dk