Den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum har strøget V-formand Lars Løkke Rasmussen fra talerlisten til sit 1. maj-møde.

Begrundelsen er, at Frit Forum også har inviteret den noget mindre kendte Venstre-mand Jakob Engel-Schmidt. Da der var tale om en dobbelt-booking, traf Frit Forums formand Marcus Vesterager Lind den noget usædvanlige beslutning, at han foretrak at stå fast ved sin invitation til - ja, gæt: Jakob Engel-Schmidt.

Marcus Vesterager Lind afviser, at han er blevet presset af det socialdemokratiske partikontor til at fjerne Løkke fra talerlisten.

»Det var et scoop at få Løkke, men det er helt min egen beslutning. Jeg havde allerede sagt ja til Jakob Engel-Schmidt, da Løkke også takkede ja til invitationen, og derfor måtte jeg skrive til ham, at talerlisten var fuld,« siger Marcus Vestager Lind.

Jakob Engel-Schmidt
Jakob Engel-Schmidt Foto: Claus Bech
Vis mere

Frit Forum i København har tradition for at invitere en borgerlig »revselsetaler« til sit årlige 1. maj-møde. Tidligere har Margrethe Vestager og Claus Hjort Frederiksen deltaget og givet et modspil til de socialdemokratiske talere.

I år var det planen at Løkke skulle levere modspillet til Nick Hækkerup, Mette Reissmann og Morten Bødskov. Indtil Frit Forum øjensynligt fik kolde fødder. Måske af frygt for, at Løkkes tilstedeværelse på en 1. maj risikerer at fjerne mediefokus fra statsminister Helle Thorning-Schmidt. Hvilket Marcus Vestager Lind altså afviser meget bestemt.

»Jeg vil gerne medgive, at det virker noget sjovt, når vi kunne have fået Løkke, men når vi allerede havde sagt ja til Jakob Engel-Schmidt, synes vi det havde været dårlig stil at sige til ham, at vi havde mulighed for at få hans formand, og derfor aflyser vi med ham,« siger Marcus Vesterager Lind.

Så I siger nej til at få et scoop, fordi I kan få en mindre kendt taler i stedet?

»Det synes jeg ikke der er noget mystisk i, da jeg havde lovet pladsen til Jacob Engel-Schmidt, men jeg kan godt se, at det måske kunne være en idé at spørge ham, om han vil vige pladsen.«

Har partiet rådet jer til at sige nej til Løkke?

»Nej, det er mig, der har stået for at finde talerne, og det er mig, der har truffet den beslutning. Selv om vi synes det var stort, at Løkke også kunne komme,« siger Frit Forum-formanden.

Jakob Engel-Schmidt er overrasket over, at Løkke er blevet vraget til fordel for ham.

»Jeg har aldrig været opmærksom på, at Løkke også er inviteret, og havde jeg vidst det, havde jeg naturligvis veget pladsen,« siger han.