Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock har slet ikke spurgt SKAT, om det er i orden, at Kinnock slipper med at betale den lave schweiziske skat på 15-20 procent af milliongage som direktør i World Economic Forum, selv om han har sit hjem hos sin familie i København og har sine klare livsinteresser her.

Mens eksperter i B.T. i dag slår alvorlig tvivl om, hvorvidt Stephen Kinnock i virkeligheden burde betale skat i Danmark, fordi hans hjem er hos Thorning og børnene, så har Helle Thorning-Schmidt slet ikke fundet det nødvendigt at spørge SKAT eller en revisor til råds.

Det indrømmer socialdemokraternes formand selv over for B.T.

Det koster ellers kun 300 kroner at få SKAT til at komme med et bindende svar.

- Hvorfor skulle jeg dog det, reglerne er helt klare, siger Helle Thorning-Schmidt til B.T.

En af landets førende skatteadvokater Tommy V. Christiansen mener slet ikke, at reglerne er så klare, og derfor mener han, at det meget letsindigt slet ikke at spørge SKAT til råds.

- Jeg ville ikke turde gå ud fra, at jeg slet ikke skulle betale skat i Danmark, hvis jeg var i Stephen Kinnocks situation. Jeg ville helt sikkert have bedt SKAT om et bindende svar fra SKAT. De penge er godt givet ud, siger han til B.T.
 
Også departementschefen i Skatteministeriet Peter Loft peger på, at det er et skønsspørgsmål fra SKATs side, og derfor har Helle Thorning-Schmidt ikke bare tage for givet, at manden slipper med schweizisk skat.