Det politiske klima i Køge har været betændt, siden skandalen omkring Henrik Sass Larsen og den lokale bykonge og socialdemokratiske formand Tommy Kamp blev rullet ud i B.T. sidste sommer.

Senest fik dramaet en ekstra skrue, da de lokale socialdemokrater onsdag aften var kaldt til kampvalg om hvem, der skal være partiets borgmesterkandidat ved næste års kommunalvalg.

Et kampvalg, som Maria Stærke netop har vundet med stemmerne 197 stemmer for og 165 imod sig.

Udfordreren var den 48-årige skoleleder Thomas Kielgast, der gik til valg på, at den efterhånden brogede Køge-fortælling med bestikkelse, gratis middage, narkotika-anklager og hvidvaskelse skal være fortid.

LÆS
Thomas Kielgast forsøgte at vinde posten som borgmesterkandidat med det argument, at Maria Stærke er alt for fedtet ind i skandalerne omkring Tommy Kamp, men efter resultatet af valget var klart, glattede han ud på landsdækkende tv:

- Det er ganske udramatisk, sagde han på TV2 News og benægtede samtidig, at partiet i Køge skulle være splittet.

En smilende Maria Stærke afviste dog ikke, at socialdemokraterne i køge har været ude i lidt af et stormvejr:

- Jo, der er blevet hængt noget beskidt vasketøj ud offentligt, sagde hun til landets tv-seere.

Borgmester som 27-årig
Marie Stærke har siddet på borgmesterposten siden 2007, hvor den daværende Køge-borgmester Torben Hansen døde i en alder af blot 54 år.

Den dengang kun 27-årige Marie Stærke havde en stærk støtte i Tommy Kamp - men efter skandalerne kostede først Tommy Kamp posten som lokalformand og senere Henrik Sass Larsen jobbet som finansminister, endte også Maria Stærke i skudlinjen.

LÆS OGSÅ

Blandt andet kunne B.T. afsløre, at hun havde deltaget i adskillige af de 'gratis' middage, som Tommy Kamp havde indtaget på Køges Cafe Vanilla.

Middage, der skulle være betaling og bestikkelse for, at restaurationen fik en eftertragtet udeservering.

Ifølge Murat Kitir, der udløste læsset af skandaler ved at politiamelde Tommy Kamp for embedsmisbrug, har Thomas Kielgast da heller ikke været en del af den socialdemokratiske inderkreds, der havde sine faste pladser ved A-bordet på den populære café.