Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at afsætte halvanden milliard kroner til forskning og udvikling af miljøvenlige teknologier.

Danmark skal stå endnu stærkere inden for grøn teknologi. Det er budskabet fra regeringen og Enhedslisten, der er blevet enige om at bruge 1,5 milliarder kroner på området i løbet af de næste tre år.

Ifølge aftalen skal pengene gå til at styrke forskningen og udviklingen af miljøvenlige teknologier, noget der på længere sigt skal føre til flere grønne arbejdspladser i Danmark.

- Vi skal være de bedste til at udvikle miljøteknologi. Vi skal være de bedste til at spare på vandet og energien. Vi skal være de bedste til at genanvende metaller og fosfor. Vi skal skabe tusindvis af arbejdspladser uden at pantsætte den natur, der er grundlaget for vores velstand og velfærd, siger miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse.

- Vi tror på, at det kan lade sig gøre. Vi tror på, at hvis vi løser klima- og ressourcekrisen, så løser vi også jobkrisen, erklærer hun.

Aftalen er en del af finansloven for 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.