Den socialdemokratiske skatteordfører har svært ved at forklare, hvorfor det er i orden, at hans egen formand leaser bil i Tyskland, mens almindelige mennesker, der gør det samme, er samfundsnassere.

Først mente han at alle dem, der leaser bil i Tyskland for at spare moms, var .

Så fandt Socialdemokraternes skatteordfører ud af, at hans egen formand gjorde det samme. Så skyndte Nick Hækkerup sig at tilføje, at udtalelsen naturligvis ikke gjaldt for Helle Thorning, for hun var jo ikke bevidst om, at hendes bil var leaset i Tyskland.Men det var hun så alligevel. Det forklarede hun selv til Ekstra Bladet i lørdags.

Så spørgsmålet er nu, hvad Nick Hækkerup egentlig mener: Gælder der et reglesæt for såkaldte almindelige mennesker, og et andet for hans formand?Til Ekstra Bladet siger han nu:

- Kan man egentlig forlange af helt almindelige mennesker, at de skal kunne sætte sig ind i, hvem Fleggaard er, hvad moms hedder på tysk (MwSt. eller mehrwertsteuer, red.) og sådan noget?.

Hvorvidt en statsministerkandidat kan forventes at sætte sig ind i en lejekontakt og forsøge at forstå de tyske skattegloser vil han ikke forholde sig til.

- Det synes jeg helt ærligt, du må spørge hende selv om. Jeg synes ikke rigtig, jeg skal gå ind og vurdere min formands adfærd, siger han til avisen.

Overfor B.T. uddyber han:

- Man må skelne mellem bevidsthedsgraden hos dem, der leaser bilerne, når man skal vurdere hvor dadelværdigt det er.

Den socialdemokratiske skatteordfører afviser at komme med yderligere kommentarer om Thornings leasing-aftale:

- Det behøver jeg ikke stille mig til dommer over. Det er jeg sikker på, at I klarer meget godt selv.Helle Thorning har ikke ønsket at udtale sig mere om sagen til B.T., men svarede tirsdag i en mail:

- Den enste grund til, at jeg fik en ny bil i efteråret 2009, var, at min gamle var slidt ned. Den sammenhæng, B.T. antyder, eksisterer ganske enkelt ikke, lyder det fra S-formanden.

Nu viser udskrifter fra Centralregistret for Motorkøretøjer, som B.T. er i besiddelse af, at . Kun to dage før, at Folketinget førstebehandlede et lovforslag fra Kristian Jensen om afskaffe leasing-fidusen.

Læs meget mere om sagen i B.T. i dag og deltag i debatten nedenfor.

Hvad synes du om Helle Thorning-Schmidts leasing-fidus?