En tyrkisk gruppe truede med at angribe Statsministeriets og Nationalbankens hjemmesider. De var begge nede.

København. Statsministeriets hjemmeside har været lagt ned fredag middag.

Det skyldes, at stm.dk har været udsat for et cyberangreb, oplyser Statsministeriet til Ritzau:

- Statsministeriet har meldt dette til Center for Cybersikkerhed og gennemgår for øjeblikket sikkerhedssystemerne for at søge at imødegå nye angreb.

Angrebet på stm.dk har "ikke betydning for driften af Statsministeriet", lyder det videre.

Den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim har tidligere truet med at angribe hjemmesiden og hævder at stå bag.

Det har Statsministeriet ingen kommentar til.

Hackergruppen kræver en undskyldning for, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag delte en kontroversiel tegning af profeten Muhammed på Facebook.

Gruppen har delt et billede, der viser, at Statsministeriets hjemmeside var lagt ned.

- Vi fortsætter, hvor vi slap, skriver gruppen, der også har truet med at udføre et cyberangreb mod Nationalbanken.

Noget tyder på, at den gjorde alvor af truslerne. I hvert fald måtte Nationalbankens hjemmeside også kapitulere kortvarigt et par gange fredag.

- Der har ikke været nogen inde i vores systemer. Hjemmesiden har været overbelastet over et par gange. Men den er oppe at køre igen, siger Michelle Hald, der er digital redaktør hos Nationalbanken.

Her har man heller ingen konkrete beviser på, om det er Aslan Neferler Tim, der har orkestreret angrebet.

Aslan Neferler Tim mistænkes for at stå bag et cyberangreb, som onsdag fik Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside til at gå i sort. Også Udenrigsministeriet blev ramt af et angreb.

Der var i begge tilfælde tale om et DDoS-angreb, der går ud på at overbelaste en server i så voldsom grad, at den lukker ned.

Rent praktisk foregår det ved, at mange tusinde computere på en og samme tid sender gentagne forespørgsler til den samme adresse på internettet.

Hackergruppe Aslan Neferler Tim har tilsyneladende som formål at forsvare islam - og mere konkret Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Kort før det hollandske parlamentsvalg i marts blev adskillige regeringscomputere også hacket - og her formodes bagmændene også at være den tyrkiske gruppe.

Angrebet kom, efter at den hollandske regering havde nægtet tyrkiske politikere at holde vælgermøder i Holland inden en afstemning i april om forfatningsændringer, der ville styrke Erdogans position.

/ritzau/