Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søren Espersens niece Rikke Karlsson, der forlod DF sidste år, men fortsatte i Europa Parlamentet som løsgænger, tænker kun på pengene.

Sådan lyder anklagen fra DFs MEP Anders Vistisen.

»Det er åbenbart vigtigere for hende at beholde lønnen i EU-Parlamentet end beholde æren,« siger Anders Vistisen.

Både han og DFs næstformand Søren Espersen er vrede over et interview i Politiken, hvor Rikke Karlsson mener, at flygtninge skal fordeles af EU - stik imod DF-politik. Og hvor hun også fortæller, at hun tidligere har været medlem af de Radikale uden at fortælle det i DF.

»Jeg har jo faktisk været medlem hos Det Radikale Venstre tidligere - det er der nok ikke så mange, der ved,« siger hun i artiklen, angiveligt med et smil.

Nu opforderer Vistisen meget kraftigt Rikke Karlsson til at nedlægge sit mandat.

»Hun krævede det samme i sin tid da Anna Rosbach blev løsgænger. Og det er jo klart, at når man mener noget helt andet end DF om netop udlændingepolitikken, som er det aller vigtigste, så er det en ærlig sag, men så skal man selvfølgelig forlade det mandat og kæmpe for sine synspunkter et andet sted. Det er pinligt, at hun ikke nedlægger sit mandat,« siger han.

Rikke Karlsson forlod DF i protest mod, at at hun følte, at Morten Messerschmidt pressede hende til at skrive under på nogle papirer i forbindelse med partiet og fonden Meld og Feld. I interviewet fortæller Rikke Karlsson, hvordan hun har haft det fysisk dårligt ved at skulle stemme for DFs mærkesager i Parlamentet, mens hun stadig sad i DF-gruppen. Holdninger, der intet har med fonden Meld og Feld at gøre.

»Det føltes ikke rigtigt i min mave at bruge vold mod folk for at holde dem ude, når de kommer som flygtninge med deres børn i hænderne,« siger hun.

En dag skulle hun ned i salen og stemme nej til fælles fordeling af flygtningene mellem EU-landene. Men hun kunne ikke.

»Jeg stod på mit kontor og kunne mærke i min mave, at jeg ikke kunne gå ned og stemme loyalt med min gruppe. Jeg blev simpelthen på kontoret og undlod at stemme. Når man begynder at have det sådan, må man erkende, at det ikke er i orden,« siger Rikke Karlsson til Politiken.

Overfor bt.dk fastslår hun dog, at Meld og Feld-problemerne ikke var »dråben, der fik bægeret til at flyde over.«

»Det er rigtigt, at jeg nu mener, flygtningeproblemerne skal løses i fællesskab i EU. Verden har forandret sig. Men den eneste grund til, at jeg meldte mig ud af Dansk Folkeparti, var, at jeg ikke kunne få de oplysninger, jeg bad om. Jeg følte, at der ikke var rent mel i posen,« siger Rikke Karlsson,

Og hun fik ret. Parlamentet har krævet, at DF tilbagebetaler 2,9 mio. kr., hvoraf DF allerede har betalt 1,6 mio.

»Jeg har ikke tillid til at lægge mandatet tilbage til DF. Og de kunne sagtens have undgået situationen. Jeg gav DF-ledelsen alle muligheder for at løse konflikten mellem Morten Messerschmidt og mig, men intet skete,« siger Rikke Karlsson.

Andre læser også