Kulturministeren vil have flere, og ikke færre, medier til at sikre bedre public service i de danske medier.

København. En ny rapport udkommer mandag med flere scenarier for de danske public service-mediers rolle i årene fremover.

Ifølge Berlingske indeholder rapporten fem scenarier. To af dem anbefaler et stærkere DR, hvis public service til danske medieforbrugere skal styrkes.

Men kulturminister Bertel Haarder (V) mener fortsat, at DR er for dominerende. Det skriver han i en kommentar i Berlingske mandag.

- Det er til gavn for os alle, at vi har offentlige public service-medier, så længe de også er fokuserede og ikke spreder sig over en masse aktiviteter, som lige så godt kunne varetages af private.

- Regeringen mener imidlertid, at DR dels er for dominerende i et presset mediemarked, dels har spredt sig for tyndt over for mange TV- og radiokanaler og for mange typer indhold, skriver Bertel Haarder.

Han betegner DR's brede udvalg af tv- og radiokanaler samt hjemmeside som "ren alfabetsuppe".

I et af Public service-udvalgets scenarier lægges der op til, at TV2 Danmark sælges uden særlige forpligtelser, Radio24syv ophører ved koncessionens udgang, ligesom TV2-regionerne lægges sammen med DR.

Det kan "give grundlag for en forstærket regional nyheds- og aktualitetsdækning", står der ifølge Berlingske i rapporten.

Kulturministeren er enig i, at en styrkelse af public service-medierne skal komme alle danskere til gode.

- Alle danskere betaler licens, men nogle gange virker det som om, DR's programmer er præget af institutionens placering i København, skriver han.

Løsningen er ikke færre, men flere medier. Det kan sikre bedre public service, mener han.

- Ligesom Radio24syv har medført en gavnlig konkurrence på radioområdet, kunne man forestille sig, at flere udbydere fik mulighed for at byde ind på andre opgaver.

- Det giver ingen mening for mig, at bare fordi DR eller TV2-regionerne foretager sig et eller andet, så er det per definition public service. Slet ikke i en medieverden i rivende udvikling, skriver han.

Det nuværende medieforlig udløber i 2018.

/ritzau/