Regeringen har mandag aften lavet en aftale med et flertal i Folketinget om at genindføre BoligJobordningen.

Venstre har sikret sig et flertal med støtte fra SF, Alternativet, Dansk Folkeparti og de Konservative.

Og særligt SF og Alternativet har angiveligt fået sat deres aftryk på aftalen, da håndværkerfradraget fortsætter i sin nuværende form, altså som i 2014, året ud. Og fremadrettet fra næste år vil det blive en mere grøn ordning. Det betyder, at der vil være flere penge at hente i fradrag, hvis man laver klimaforbedringer på sin bolig.

»SFs altafgørende målsætning har været, at BoligJobordningen skal være grøn og støtte de mennesker, der vil lave energibesparende ændringer i deres hjem. Dermed er det slut med at få malet sine vægge med støtte fra ordningen. Derudover har det været et krav fra SF, at lejerne også skal omfattes af ordningen og ikke kun ejerne,« siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF).

Det har også været et krav fra Alternativet, at fradraget for de typer af arbejder, der ikke har et grønt sigte er blevet fjernet. Dermed bliver den nye BoligJobordning i både 2016 og 2017 en grøn ordning, der giver fradrag for arbejder på energi- og klimaforbedringer for 12.000 kroner per person.

»Vi har som mål og ambition at trække den blå regering i en grøn, bæredygtig retning, og at det kan lykkes, er den nye, grønne BoligJobordning nu blevet første eksempel på,« siger finans- og skatteordfører for Alternativet, Josephine Fock (Å) og fortsætter:

»Ordningen er landet på en sådan vis, at den fremover vil bevæge Danmark i en klimamæssig bæredygtig retning. Samtidig understøtter den jo de grønne initiativer nedefra, hvorved borgerne - og her altså både boligejerne og -lejerne, hvilket er vigtigt - faktisk er med til selv at tage ansvar for en bæredygtig omstilling af Danmark,« siger hun.

I Venstre-regeringen er man ligeledes godt tilfreds med aftalen, da partiet gik til valg på at genindføre BoligJobordningen, der betyder, at boligejer kan få fradrag for vedligeholdelse af boligen.

»Jeg er meget tilfreds med, at vi overholder vores valgløfte om at genindføre BoligJobordningen for 2015. Fra næste år får ordningen en mere grøn profil, hvilket var et krav fra flere partier, som vi har lyttet til. Sådan er det at være en mindretalsregering,« siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).