Folketinget bliver sandsynligvis en række velkendte profiler fattigere, når danskerne har sat deres krydser torsdag.

Flere prominente politikere risikerer at ryge ud, spår valgforsker Søren Risbjerg Thomsen i sin seneste prognose for Altinget, skriver dr.dk.

Ifølge prognosen står blandt andre SF's psykiatriordfører Özlem Cekic til at miste sin plads i Folketinget efter valget.

Özlem Cekic var sammen med den socialdemokratiske kollega Yildiz Akdogan blandt de første kvindelige politikere med indvandrerbaggrund, da hun i 2007 blev valgt ind i Folketinget første gang.

SF's sundheds- og psykiatriordfører Özlem Cekic har flere gange gjort sig bemærket i den offentlige debat, siden hun i 2007 blev valgt ind i Folketinget. Mange husker sikkert, da hun i 2011 præsenterede den anonyme bistandsklient 'Carina', der skulle agere eksempel på en fattig.
SF's sundheds- og psykiatriordfører Özlem Cekic har flere gange gjort sig bemærket i den offentlige debat, siden hun i 2007 blev valgt ind i Folketinget. Mange husker sikkert, da hun i 2011 præsenterede den anonyme bistandsklient 'Carina', der skulle agere eksempel på en fattig. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Læs også:

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) har ikke været medlem af Folketinget i denne valgperiode. Ifølge prognosen står han dog ikke til at få en plads i Folketinget efter det kommende valg.

Det skyldes, at Martin Lidegaard er opstillet i Nordsjællands Storkreds, hvor det ikke ser ud til at gå særlig godt for De Radikale.

Martin Lidegaard har været medlem af Folketinget for De Radikale fra 2001 til 2007. Efter regeringskiftet i 2011 blev han udnævnt som klima- og energiminister. Ved ministerrokaden efter SF trak sig ud af regeringen i 2014, overtog Martin Lidegaard udenrigsministerposten efter Holger K. Nielsen.

Martin Lidegaard har været medlem af Folketinget for De Radikale siden 2001. Tidligere var han medstifter og arbejdende formand for Danmarks grønne tænketank CONCITO. Arkiv.
Martin Lidegaard har været medlem af Folketinget for De Radikale siden 2001. Tidligere var han medstifter og arbejdende formand for Danmarks grønne tænketank CONCITO. Arkiv. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Læs også:

Flere af De Konservatives velkendte profiler risikerer også at ryge ud af Folketinget. Én af dem er ifølge Søren Risbjerg Thomsen De Konservatives politiske ordfører Mai Mercado, der har siddet i Folketinget siden 2011.

Mai Mercado har siddet i Folketinget siden 2011 og har siden 2014 været politisk ordfører for De Konservative. Arkiv.
Mai Mercado har siddet i Folketinget siden 2011 og har siden 2014 været politisk ordfører for De Konservative. Arkiv. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Desuden spår prognosen heller ikke de store chancer for De Konservatives partiformand Søren Pape, hvilket skyldes partiets tilbagegang i hele landet.

De Konservatives partiformand Søren Pape har tidligere været borgmester i Viborg, men han har aldrig siddet i Folketinget. Ifølge prognosen er det dog tvivlsomt, hvorvidt han overhovedet kommer ind. Det skyldes, at De Konservative i øjeblikket kun står til at få ni mandater.

Selvom De Konservatives formand Søren Pape aldrig har siddet i Folketinget, har han stor politisk erfaring. Han har blandt andet været borgmester i Viborg Kommune. Her ses han til Folkemødet 2015 på Bornholm.
Selvom De Konservatives formand Søren Pape aldrig har siddet i Folketinget, har han stor politisk erfaring. Han har blandt andet været borgmester i Viborg Kommune. Her ses han til Folkemødet 2015 på Bornholm. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Læs også:

Prognosen er dog forbundet med en vis usikkerhed, da det er svært at regne ud, hvordan tillægsmandaterne placerer sig.

»Der vil altid være nogle fejl, men i det store hele plejer beregningerne at passe meget godt,« siger Søren Risbjerg Thomsen til dr.dk.