Partifælle beskylder radikal københavnerborgmester for korruption. Men det er højst inhabilitet, siger lektor.

København. Det her hører til i den kasse, der hedder korruption.

Sådan skriver den radikale regionsrådspolitiker Charlotte Fischer om partifællen Anna Mee Allerslev, der ifølge BT har brugt sin borgmesterposition til at hjælpe sin private ven med et byggeprojekt.

Men korruption er det ikke, fastslår Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

Og efter hans vurdering er det også tvivlsomt, om det, Allerslev har gjort, overhovedet er en overskridelse af reglerne om inhabilitet.

Korruption er ikke et juridisk veldefineret begreb, men en samlebetegnelse om forhold af strafbar karakter, forklarer Bønsing. Og det er der helt sikkert ikke tale om i denne sag, fastslår han.

- Hvis der er sket noget galt, er det, at hun eventuelt er inhabil. Men selv i den situation er det nok et meget mildt brud og i det hele taget tvivlsomt, hvor alvorlig inhabiliteten er, siger Bønsing.

Sagen, som er beskrevet i BT, handler om, at Allerslev har stillet en række spørgsmål til forvaltningen i Københavns Kommune om en plan for udvikling af et område i København, hvor Øens Murerfirma ejer en matrikel.

Samt at hun har henvendt sig om en byggesag, som samme firma savnede svar på fra kommunen. Øens Murerfirma er ejet af Jan Elving, som Allerslev tidligere har beskrevet som en privat ven.

- Det består jo kun i, at hun har opfordret til nogle undersøgelser og stillet nogle spørgsmål. Så det er et meget mildt brud på inhabilitetsreglerne, hvis det overhovedet er tale om inhabilitet.

- Det er en del af kommunalpolitikeres opgave, at de kæmper for forskellige sager. Der er ikke i sig selv noget galt i, at man kæmper for sine egne eller sine nære venners sager.

- Så skal man bare tage højde for, at man kan være inhabil, og derfor skal ud af dele af behandlingen.

/ritzau/