Tirsdag aften forlod digteren Yahya Hassen et interview på TV2 News i vrede.
Tirsdag aften forlod digteren Yahya Hassen et interview på TV2 News i vrede.

Yahya Hassan forlod et interview på TV2 News tirsdag aften.

TV2s Allan Silberbrandt nåede kun at stille et enkelt spørgsmål i et live-interview på TV2 News tirsdag aften, før den kontroversielle digter og politiker begyndte en lang udredning om, hvordan han føler sig forfulgt af politiet.

Efter små tre minuters enetale forsøgte Allan Silberbrandt til sidst at afbryde den unge digter, men Yahya Hassan hørte ikke studieværtens 'hallo hallo'. Han rev mikrofonen af og forlod studiet i Aarhus i vrede.

»Jeg siger bare til jer, at det er sådan her landet ligger. Jeg har ikke mere at snakke med jer om. Jeg har fortalt jer, hvordan landet ligger. Og fuck af med alt jeres borgerlige pis og alle jeres løgnhistorier. Og I kan bare smede alle de rænker, I vil, mod mig,« sagdeYahya Hassan.

Yahya

Tirsdag blev den 20-årige Yahya Hassan ekskluderet fra Nationalpartiet, blandt andet efter en politijagt og mistanke om narkokørsel, og det var i den anledning, at TV2 havde inviteret ham i stationens Aarhus studie.

Hassan lagde det litterære Danmark ned, da han i 2013 udgav digtsamlingen 'Yahya Hassan' på Gyldendals forlag. Det er den bedst sælgende debut for en dansk digter nogensinde. Bogen solgte omkring 100.000 eksemplarer.

Siden gik digteren ind i politik og meldte sig ind i det nystiftede Nationalpartiet. Ved folketingsvalget i 2014 stillede han dog op som løsgænger, fordi partiet ikke kunne nå at skaffe de nødvendige underskrifter.

Det er ikke første gang, at et interview med Yahya Hassan løber helt af sporet. Sidste år nægtede han at forlade et tv-studie hos TV2 Østjylland, hvor han hev værten i slipset.

erererwgxdfgfrt

På det seneste har Hassan været involveret i flere kontroversielle sager.

Før interviewet tirsdag blev han anholdt for narkokørsel af politiet i det nordlige Aarhus.

I den forbindelse talte han med BT og fortalte, at han føler, at politiet chikanerer ham. Det er også hans kontroverser med politiet, som Hassan henviser til i live-interviewet med TV2.

7. februar lagde han en video på Facebook, hvor han bliver pågrebet af italiensk politi i en lufthavn.

Videoen blev ledsagdet af teksten: 'Terrormistænkt i en italiensk lufthavn. Et dusin pansersvin kan ikke lægge mig ned. Heldigt for jer, at jeg ikke er terrorist, jeg har bare stået på sti.'

Yahya

Tirsdag blev virakken så for meget for Nationalpartiet, som valgte at smide Yahya Hassan ud af partiet.

»Hovedbestyrelsen har her til aften holdt et ekstraordinært møde omkring vores kandidat Yahya Hassan. Bestyrelsen har besluttet at ekskludere Yahya Hassan fra Nationalpartiet. Nationalpartiet ønsker Yahya alt det bedste fremover,« skrev partiet tirsdag på de sociale medier.Hassan svarede igen ved at dele en vidoe på Facebook, hvor han bekendtgjorde, at han melder sig ud af partiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.