Hver sommer sætter det færøske folk traditionen tro jagten på grindehvaler ind, og efterhånden er det også blevet en tradition, at dyreaktivister forsøger at forhindre grindedrabene.

Og i år foregår den indædte kamp ikke alene i de færøske farvande.

På de sociale medier fører organisationen Sea Shepherd med Paul Watson i spidsen an i krigen mod de færøske hvalfangere. Om det færøske folk udtaler Paul Watson, at »de synes at være overmåde glade, næsten berusede, over spændingen ved slagtningen.« Han hævder samtidig, at Danmark bærer en stor del af ansvaret for, at færingerne kan fortsætte grindedrabene.

»Trods det forhold, at det er ulovligt at dræbe hvaler i henhold til EU-lovgivning, har den danske regering bakket op om mordene,« skriver Paul Watson på sin Facebook-profil, hvor han henviser til, at to danske krigsskibe er udstationeret på Færøerne under hvalfangsten.

Den fremtrædende miljøaktivist har sendt en mail til samtlige medlemmer af Folketinget, og han lægger politikernes svar ud på sin Facebook-profil.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), har ifølge Paul Watsons opslag svaret, at Rigsfællesskabets love og regler skal håndhæves af myndighederne.

»Det gælder selvsagt også for dem, der er imod det, som foregår på Færøerne. Jeg skammer mig i øvrigt ikke over mine danske rødder. Tværtimod. Du behøver ikke kontakte mig igen,« lyder mailen fra DFeren.

Partifælles Ib Poulsen (DF) har også besvaret Paul Watsons mail:

»Lad dog de færøske folk leve deres liv, og lad os respektere deres kultur. Klart det kan være svært for en, der er vant til at hente sin mad i en køledisk.«

Men Paul Watson giver ikke meget for argumentet om, at det færøske folk blot holder en gammel tradition i live:

»Denne »tradition« benytter traditionelle værktøjer så som motoriserede både, hydrauliske spil, radioer, sonarer og krigsskibe. Det er en perversion af en kultur, hvor hvalerne engang blev dræbt af nødvendighed af mennesker i nød. Nu bliver de slagtet for morskabens skyld.« skriver han og opfordrer samtidig andre miljøaktivister til at sende mails til danske politikere for at få dem til at gribe ind over for grindedrabene.

Syv frivillige fra Sea Shepherd er ifølge Paul Watson blevet anholdt under dette års hvalfangst. Sidste år blev 14 aktivister fra miljøorganisationen anholdt.

»Disse mennesker er frivillige, der modsætter sig denne ugerning med kun to våben: Deres kamera og deres krop,« skriver Paul Watson, der har fået flere dyreaktivister verden over til tasterne på diverse sociale medier og fora.