Lyt til artiklen

I går kunne man under åbningsdebatten i Folketinget se Lene Espersen (K) vise sin nye iPhone til statsministeren. Samtlige 179 politikere i Folketinget har nemlig fået tilbudt en gratis iPhone, fortæller Folketingets administration til B.T..

De kan dog ikke fortælle, hvor mange skattekroner de mange mobiler til 5.500 kroner stykket i butikkerne har kostet, men der er dog også blevet delt mobiler ud til en lang række af Folketingets knap 1.000 ansatte.

- Vi har testet en række mobiler og kommet frem til, at det var iPhonen, der opfyldte betingelserne bedst. Så derfor er den blevet tilbudt alle politikere og en række af lederne i Folketingets administration, siger pressesekretær Peter Krab fra Folketinget.

Har du selv fået en iPhone?

- Det synes jeg er sagen uvedkommende, siger pressesekretæren.

Nu har politikerne altså rig lejlighed til at surfe på mobilen under de alenlange Folketings-debatter. Facebook-opdateringer i folketingssalen har Folketingets formand Thor Pedersen tidligere krævet forbudt efter det lykkedes Sophie Hæstorp Andersen (S) at opdatere sin profil 59 gange under afslutningsdebatten. Politikerne er glade for deres nye mobiltelefon - i øvrigt en iPhone 3gs med 16 gigabyte.

- I starten synes jeg den var omstændig at sms'e på. Men nu har jeg vænnet mig til den, siger næstformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup. Ikke engang Enhedslisten er vred over de mange skattepenge, der er brugt på mobiltelefoner.

- Nej, det får du mig ikke til at sige. iPhonen har lettet min hverdag, siger gruppeformand Per Clausen.