Nye tal viser, at der er lys for enden af tunnellen for de ledige, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Ca. hver fjerde, der har fået et brev i forbindelse med akutjobpakken imellem uge 37 og 47 er afmeldt, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

44.183 har fået et brev, og 10.896 er afmeldt. Det svarer til 24,7 pct.. 5. pct. er syge, 2 pct. har oplyst at de 'ikke er til rådighed'. Resten er i job eller uddannelse.

Det betyder ganske vist også, at tre ud af fire stadig er i farezonen. Men i Beskæftigelsesministeriet glæder man sig over tallene, og tager dem som et tegn på, at 'puklen' af ledige omkring nytår måske bliver mindre end frygtet.

Tallene viser også, i hvilke faggrupper og fagforeninger, det går bedst med at skaffe arbejde. Det går bedst i Kristelig A-kasse, hvor 32,2 pct. er afmeldt, og FOA, hvor 31,8 pct. er afmeldt.

Dårligst går det i Lærernes A-kasse hvor 15,3 pct. er afmeldt, og CA A-kasse, A-kassen for ledelse, økonomi, kommunikation og HR, hvor tallet er 15,2 pct.

FOA formand Dennis Kristensen er glad for, at det går bedre for FOA-medlemmer end andre. Man han er stadig meget bekymret.

- Det er godt, det går bedst hos os. Men vi ved jo ikke, om de afmeldte er i et 14 dages vikariat eller de har fundet et fast job. Det går værre, end vi var blevet stillet i udsigt. Lige nu er der så 33.000, der stadig er i klemme, og risikerer at miste deres livsgrundlag. Og jeg er meget bekymret for, om vi når de 12.500 jobs, siger Dennis Kristensen.

En analyse i Ugebrevet A4 viste for nylig, at 22 kommuner ikke har opslået et eneste akutjob. Det er især udkantskommuner, der ikke har opslået akutjobs. Og der er generelt også færrest akutjob til folk i kedeldragt.

- Det er et stort problem. For i mange af de kommuner er der i forvejen skåret ned på de lavestlønnede. Og det er dem der kommer til at betale prisen, hvis akutjob-planen ikke lykkes, siger Dennis Kristensen.