Lars Løkke Rasmussen har fortalt pressen, at Henrik Becker-Christensen ikke få lov til at fortsætte i jobbet som generalkonsul i Flensborg, selvom Bertel Haarder takker nej. Det har han bare ikke fået at vide endnu.

Henrik Becker-Christensen besad i forvejen jobbet som generalkonsul, da det for to uger siden blev tilbudt Bertel Haarder, der blev ofret for Venstre i regeringssammenlægningen med Liberal Alliance og De Konservative.

Bertel Haarder har dog senere torsdag valgt at takke nej til jobbet som generalkonsul, da han ikke havde fået at vide, at jobbet faktisk var optaget, da han fik det tilbudt. Derfor ville det være nærliggende at tro, at Henrik Becker-Christensen kunne få lov til at fortsætte sit arbejde, men det afviser statsminister Lars Løkke Rasmussen over for Ritzau.

Henrik Becker-Christensen har godt hørt om både Bertel Haarders nej tak og Lars Løkke Rasmussens afvisning, men han vælger at afvente nærmere information, ganske enkelt fordi han ikke har fået noget at vide om, hvad der kan ske med ham i jobbet, siger han til BT.

»Jeg er ikke særlig informativ lige nu som diplomat og tjenestemand. Jeg har taget den seneste udvikling ad notam, men jeg må under alle omstændigheder afvente, hvad jeg får at vide ad tjenestevejen, det vil sige fra Udenrigsministeriet, hvordan og hvorledes det vil gå videre med undertegnede.«

Men som jeg kan forstå, er du altså ikke blevet kontaktet af Udenrigsministeriet endnu?

»Nej, så hurtigt maler møllen jo ikke, men det havde jeg heller ikke forventet. På et eller andet tidspunkt må jeg nok høre nærmere, hvordan kortene må ligge.«

Becker-Christensen fortæller torsdag i Politiken, at han er meget glad for sit job i Flensborg, som han står til at forlade til september. Her er planen for nu, at han skal fortsætte i Udenrigsministeriet.