Han var der selv under de hidsige forhandlinger om et nyt ungdomshus.

Venstre-manden Martin Geertsen var dengang selv borgmester i København, og han forstår slet ikke, at deltagere fra Ungdomshuset forleden festede, fordi tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard afgik ved døden.

»Jeg er forarget over, at de fester lige efter, at et menneske er død. Det er historieløst. Det er Ritts fortjeneste, at de har en base, hvorfra de nu kan hælde skidt ud over en stor politiker,« siger han.

Søndag blev der på Ungdomshusets Facebook-side lagt et opslag med følgende tekst:

Martin Geertsen var selv borgmester i København, da Ritt Bjerregaard fik trumfet en ny adresse til Ungdomshuset igennem. Han mener, at de unge er historieløse, når de nu fester efter Bjerregaards død.
Martin Geertsen var selv borgmester i København, da Ritt Bjerregaard fik trumfet en ny adresse til Ungdomshuset igennem. Han mener, at de unge er historieløse, når de nu fester efter Bjerregaards død. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

'Slæb kadaveret forbi Ungeren og send en væmmelig tanke efter tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard. Nu har vi fået både ret og fred.'

Geertsen husker kun alt for godt striden om et nyt Ungdomshus, da det gamle på Jagtvej 69 blev ryddet i 2007.

»Der var store diskussioner om at finde et erstatningshus til dem. I blå blok mente vi ikke, at de skulle belønnes for at have stået bag de værste uroligheder siden 18. maj-afstemningen.«

Men forhandlingerne fortsatte.

»Jeg har klare billeder i hovedet af, hvordan de unge kom til topmødeforhandlinger på Rådhuset sammen med Knud Foldschack, der også dengang hjalp dem. Til vores andres store fortrydelse blev Ritt ved med at gå i dialog med dem,« fortæller han.

Dengang balancerede kommunens forhandlere på en knivsæg.

»Hver gang der kom et nyt bud på, hvor et nyt ungdomshus kunne ligge, gik de lokale beboere grassat. Ingen ville have Ungdomshuset som nabo. Det er Ritts fortjeneste, at der blev fundet et sted,« siger Geertsen med henvisning til Dortheavej, hvor det nuværende hus ligger.

Han har ikke noget bud på, om opslaget på Facebook og den efterfølgende fest bør have konsekvenser for de unge.

»Jeg er ikke en del af det mere. Det må de nuværende politikere på Københavns Rådhus ligge og rode med,« siger Geertsen, der i dag er regionsmedlem for Venstre i Region Hovedstaden.

B.T. ville gerne have haft en kommentar fra Ungdomshusets kontaktgruppe, men gruppen er ikke vendt tilbage på en henvendelse. Mandag aften tog B.T. til ugemøde i Ungdomshuset på Dortheavej, men heller ikke her ønskede nogen at udtale sig.