Socialdemokraterne, SF og Venstre fordømmer det hærværk, der har ramt den jødiske privatskole Carolineskolen i København.

Smadrede ruder og antisemitisk grafitti på murene.

Det var det syn, der mødte personalet på den jødiske privatskole Carolineskolen på Østerbro i København, da det mødte ind fredag morgen. Skolen er blevet udsat for groft hærværk natten til fredag, og det møder fordømmelse fra politikerne på Christiansborg.

»Der er tale om en af grundpillerne i vores demokrati, nemlig skolen, hvor vi lærer vores børn, at den valuta, der gælder i et demokrati, det er argumenter, det er ikke vold. Det her viser åbenlyst, at de mennesker, som står bag de uacceptable handlinger mod skolen, ikke har forstået de fundamentale spilleregler, der gælder i Danmark,« siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S).

Også i SF vækker hærværket vrede. Selv om det fortsat er uklart, hvem der står bag, er gruppeformand Jonas Dahl (SF) ikke i tvivl om, at det næppe er tilfældigt, at hærværket har ramt en jødisk institution.

»Hærværk på en jødisk skole er dybt forkasteligt. Lad os da sikre, at kommende generationer vokser op med tolerance i stedet for racisme,« skriver han på Twitter, mens hans partikollega Özlem Cekic (SF) stemmer i:

»Jeg tager på det kraftigste afstand fra vold og chikane af jøder. I det her tilfælde gik galskaben ud over børn. Fuldstændig langt ude,« skriver hun på det sociale medie.

Hos Venstre håner Jakob Engel-Schmidt (V), der sidder i Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, gerningsmændene,

»Til hærværksmænd, der har smadret Carolineskolen: I er nogle tøsedrenge, og jeres mødre skammer sig over jer,« skriver han på Twitter.

Carolineskolen ligger på Østerbro i København og har næsten 200 elever fra børnehaveklasse til 9. klasse. For at blive optaget på skolen, skal ens mor, far eller begge forældre være jøder, og mindst en af dem skal være medlem af Det Mosaiske Troessamfund i Danmark.