____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En rollemodel skal gå foran med et godt eksempel. Og en rollemodel i Social-og Integrationsministeriets 'Dialog-korps' skal gå foran for at medvirke til holdningsændringer blandt minoriteter i forhold til blandt andet rettigheder, ligestilling, ære og omdømme.

Det gjorde rollemodellen Mahmoud Hamdan ikke, da han på Facebook decideret hyldede, at den iranske kunstner Firoozeh Bazrafkan blev spyttet på under et besøg i Gellerup Parken i Aarhus.

Kunstneren forholder sig kritisk til islam både i sin kunst og på sin blog, og er udover spytklatter også blevet mødt med trusler og hånende kommentarer fra folk, der ikke sympatiserer med det, hun gør.

Liberal Alliances Merete Risager blev decideret forarget, da hun så på Facebook, at Mahmoud Hamdan hyldede den reaktion, kunstneren var udsat for og skrev hurtigt en kommentar:

'I Danmark kan der blive lavet provokerende kunst om Dronningen, religion eller statsministerens gamle underbukser - og det gør der. Hvis man ikke kan leve med det, skal man ikke være "Rollemodel for social- og Integrationsministeriet". Denne unge mand, hylder åbenbart chikane af kunstneren Firoozeh Bazrafkan.

Hvis ministeren ikke allerede har fundet det grå papir frem, kan hun godt gøre det nu', skriver Merete Riisager.Den konservative folketingspolitiker, Tom Behnke (K) bad straks mandag eftermiddag social- og integrationsminster Annette Vilhelmsen forklare sagen.

- Jeg følte det så træls og ubehageligt, at nogen kan ytre, at det er okay at forøve vold og spytte på andre. Det er det kraftedme ikke. Jeg blev så rasende og jeg håber, at ministeren straks river hans visitkort i tusind stykker og fortæller den unge mand, at han ikke er og aldrig bliver rollemodel med de ekstremistiske holdninger, han står for, siger Tom Behnke (K).

Det skete så også tirsdag eftermiddag, hvor ministeriet meddelte, at Mahmoud Hamdan er færdig som rollemodel:

- Social-, Børne- og Integrationsministeriet kan oplyse, at Mahmoud Hamdan har været tilknyttet Social-, Børne- og Integrationsministeriets Dialogkorps. Dette samarbejde er i dag ophørt med øjeblikkelig virkning efter gensidig aftale. Det er ministeriets opfattelse, at Mahmoud Hamdans ytringer er af en sådan karakter, at de ikke er forenelige med opgaven som dialogskaber i Dialogkorpset.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mahmoud Hamdan.