Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I det konservative, fynske bagland stiger presset nu på partileder Lene Espersen. Flere mener, at hun bør gå af. Det fortæller TV 2/FYN.

Kredsformanden i Svendborg, Tage Larsen, er ikke i tvivl om, at Lene Espersen bør træde tilbage oven på mange måneder med faldende meningsmålinger og krisemøder.

- Vi bakker ikke længere Lene op, hun skal væltes eller gå af, siger han til TV 2/FYN.

Han anser ikke Lars Barfoed for at være en naturlig afløser.

- Barfoed duer ikke som formand, han sælger ingen billetter, siger han.

Byrådsmedlem i Odense og folketingskandidat Mark Grossmann er enig i, at et skifte er nødvendigt.

- Det har været en voldsom hetz mod Lene Espersen, og hun er ikke skyld i alle problemerne, men situationen er bare den, at der er skabt en mavefornemmelse i befolkningen om, at noget er galt med hende. Hvis vi ikke kan få vores budskab frem, er det nødvendigt at få en anden mand på posten, siger han.

Folketingskandidat Anders Orris fra Odense mener ligefrem, at det vil fylde ham "med optimisme", hvis Lene Espersen øjeblikkeligt stopper som politisk leder. - Hvis det skal ske, skal det ske i tilstrækkelig tid inden et valg. Lav storvasken nu og anbring en anden på posten, siger han.

Han peger på Lars Barfoed som en "naturlig kandidat".

Byrådsmedlem i Nordfyns Kommune, Jytte Madsen, er kritisk over for formanden.

- Jeg synes ikke, at Lene Espersen har leveren varen. Jeg har mine tvivl, om hun er den rette formand, og om et skifte skal ske før eller efter et valg, siger hun til TV 2/FYN.

Odenses viceborgmester, Mai Henriksen, ønsker ikke at blande sig i debatten om Lene Espersens lederskab. Men hun erkender, at situationen er yderst alvorlig for formanden.

- De næste 48 timer bliver afgørende. Enten rider hun stormen af, eller også er det svært at se, hvordan hun klarer sig ud af den krise, hun er i, fortæller hun.

Andre læser også