På de sociale medier og i talrige artikler i aviserne har Malaka Hussein i årevis set sin afdøde søns historie blive udnyttet.

Sådan oplever hun det, når byrådskandidaten Hussain Ali (K) turnerer rundt i medierne og fortæller om venskabet med hendes søn, som var medlem af banden Loyal to Familia.

Deres venskab havde tilsyneladende gjort, at Hussain Ali havde fået indgående kendskab til banden. Med livet som indsats stod han efterfølgende frem i offentligheden og fortalte, hvordan han har vidnet mod den nu forbudte bande.

Op mod kommunalvalget fortæller Hussain Ali nu igen historien om deres venskab, fordi det også er blevet en del af hans politiske profil.

»Jeg er ked af, at han i sin politiske kampagne og i interviews skal bruge min afdøde søn,« siger Malaka Hussein.

Hun fortæller, at familien gentagne gange har forsøgt at få Hussain Ali til at lade være med at omtale sønnen i interviews.

På de sociale medier er Hussain Ali et kendt ansigt med op mod 100.000 følgere, hvor han også har delt historien.

Men det potentielt kommende medlem af Borgerrepræsentationen i København har tilsyneladende ikke lyttet.

Malaka Hussein henviser til en lang række artikler i blandt andet Politiken, Berlingske og sågar her i B.T.

»Det, der gør allermest ondt, er, at han bruger min afdøde søn til at promovere sig selv og lyver for hele Danmark,« siger hun.

Skal man tro moderen til det afdøde medlem af Loyal to Familia, Ari Hussein, så skal hele historien om deres venskab også tages med et gran salt. Hun mener, at de kun havde et perifert kendskab til hinanden, hvilket byrådskandidaten senere har pustet voldsomt op.

23-årige Hussain Ali hævder, at ham og Ari Hussein var gode venner. Så gode venner, at Ari Hussein detaljeret skulle have fortalt ham om infrastrukturen i LTF. Familien til Ari Hussein er imidlertid af en anden overbevisning.

»Han (Hussain Ali, red.) siger, at de var gode venner, men det passer ikke. De havde kendt hinanden i få måneder, og Ari sagde til os, at han var utryg ved Hussain Ali, fordi han virkede som typen, der bare ville være kendt,« siger Malaka Hussein.

Hendes søn blev fundet skuddræbt i Valbyparken i marts 2018, fordi han ifølge politiet havde til hensigt at melde sig ud af LTF. I månederne frem til skuddrabet skulle Hussain Ali og Ari Hussein have lært hinanden at kende, og det var i den forbindelse, at LTF-medlemmet skulle have fortalt om bandens infrastruktur.

Da Hussain Ali i 2018 vidnede i den historiske forbudssag mod LTF, forklarede han blandt andet, at Ari Hussein skulle have fortalt ham, at fuldgyldige medlemmer i LTF hver måned skal betale 2.500 kroner, mens prøvemedlemmer slipper med 1.500 kroner til en fælles konto.

Samtidig blev det belønnet med 50.000 kroner, hvis man skød et andet menneske.

Malaka Husseins søn døde i marts 2018. Skuddræbt i Valbyparken.
Malaka Husseins søn døde i marts 2018. Skuddræbt i Valbyparken. Foto: Kasper Løjtved/byrd
Vis mere

»Ari ville aldrig fortælle sådan noget til et menneske, som han har kendt i så kort tid. Han ville aldrig betro sig til en som Hussain Ali,« siger Malaka Hussein.

Under Hussein Alis vidneforklaring i retten satte forsvarsadvokat for LTF Michael Juul Eriksen også spørgsmålstegn ved hans viden og motivation for at vidne mod banden. Han spurgte i den forbindelse, om Hussain Ali havde noget formål med at afgive forklaring.

»Mit formål er, at jeg har fædrelandskærlighed. LTF er en voldsom bande, og jeg føler, at det er min pligt at sige det, som jeg ved,« lød svaret.

Er der ingen mulighed for, at din søn og Hussain Ali havde en bedre relation, end I som familie kendte til?

»Nej. Ikke ud fra det, som Ari fortalte os. Det var meget tydeligt, hvem der var hans venner, og hvem der ikke var. De har mødt hinanden få gange til fester, og der ville Ari ikke fortæller ham de ting, som han siger, han har fået fortalt,« siger Malaka Hussein.

Hun medgiver, at familien i forbindelse med interview-henvendelser fra medier i tiden efter Ari Husseins død, sendte dem i retning af Hussain Ali. Baggrunden var, at Hussain Ali udviste en stor interesse for familien, ligesom de også fandt ham sympatisk.

Men de efterhånden talrige interview med medier og opslag på sociale medier har betydet, at familien har ændret den opfattelse.

»Hussain Ali tænker ikke på Ari. Han tænker på sig selv, men han fortsætter med at fortælle om sit gode venskab til Ari, selv om vi har bedt ham om at lade være. Han tager min afdøde søn som gidsel,« siger moderen.

B.T. har kontaktet Hussain Ali og forelagt ham familiens kritik og synspunkter. Hussain Ali har ikke ønsket at medvirke i artiklen eller citeres for et modsvar.