Statsministeren har bundet mig på hænder og fødder, siger revisor, som er blevet beskyldt for at have startet homorygtet om statsministerens mand.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde måske slet ikke behøvet at gendrive rygtet om, at hendes mand, Stephen Kinnock, skulle være homoseksuel. I hvert fald fastholder den person, som er blevet taget til indtægt for at have født homorygtet, skatterevisor Frode Holm, at det hele bygger på en misforståelse. Men Frode Holm vil ikke uddybe, hvad misforståelsen bygger på, for, som han siger, vil det være en overtrædelse af hans tavshedspligt.

- Begynder jeg at fortælle, hvad der er sandheden i denne sag, har jeg brudt min tavshedspligt. Så jeg kan ikke sige noget meningsfyldt. Hun har bundet mig på hænder og fødder, siger Frode Holm med reference til, at Thorning-Schmidt må kende til tavshedspligten.

Frode Holm smed ellers gerne citater og kommentarer til pressen, da det oprindelige spørgsmål om Stephen Kinnocks eventuelle skattepligt i Danmark fyldte dagsordenen i sommeren 2010.

- Dengang var jeg jo hyret til at forklare pressen, hvad der var op og ned i sagen. Men fra sagen var afgjort, indgik vi i et almindeligt kundeforhold, siger Frode Holm.

Men Helle Thorning-Schmidt siger, at du ikke længere er hendes revisor?

- Ja, men tavshedspligten gælder også tidligere kunder.

Kan du bekræfte, at I har afbrudt samarbejdet?

- Det er jo hende, der har udtalt det, så det kan ikke være i strid med tavshedspligten at bekræfte det, siger Frode Holm med henvisning til, at dagbladet Politiken lørdag i stort opsatte artikler lod Helle Thorning-Schmidt afvise, at hendes mand er homoseksuel.

Er det korrekt gengivet, at du er manden bag homo-rygtet?

- Helle gengiver jo selv min erklæring. Så loyal er hun jo. Så den må jeg gerne referere: Hvis det er blevet opfattet sådan, at jeg skulle være afsenderen, så beror det på en misforståelse.

Hvilken?

- Det vil jeg ikke uddybe.

Men hvis hele historien om et homorygte hviler på en misforståelse, hvorfor så ikke uddybe det?

- Fordi jeg så ville bryde min tavshedspligt.

Hvordan har du det med, at du lige nu står som afsenderen af rygtet?

- Jeg kan kun sige, at det ikke er rart.

Ved du, hvorfra rygtet er opstået?

- Nej.

Du er indkaldt for undersøgelseskommissionen. Hvis den pålægger dig at bryde din tavshedspligt, vil du så gøre det?

- Så vil jeg overveje det meget nøje og konsultere en advokat, siger Frode Holm.

Helle Thorning-Schmidt meddelte i går via sin rådgiver, at hun ikke vil udtale sig yderligere om skattesagen.