Den tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach har haft et hårdt år på flere fronter.

Forleden trådte den radikale politiker tilbage som minister, men den største udfordring i 2013 har været konens sygdom. I januar fik Karin Friis Bach, der er mor til eks-ministerens tre børn, konstateret brystkræft.

- Karins sygdom satte livet i perspektiv. Vi fik talt om, at der er vigtige ting i livet, og så er der ’vigtige vigtige ting’, siger Christian Friis Bach og fortsætter:

Læs også: Her er dokumentet, Christian Friis Bach glemte at nærlæse

- Mange har været overrasket over, at jeg ikke har været helt knust over at gå af som minister. Men jeg er først og fremmest glad for, at vi stadig har hinanden, og at Karin er frisk og superglad.

Karin Friis Bach er 48 år. Hun er uddannet farmaceut og arbejder som videnskabelig medarbejder på Københavns Universitet.

 - Jeg fik konstateret brystkræft i januar måned og var bagefter igennem kemobehandling. De opererede det ud lynhurtigt, alt det, der var. Det er selvfølgelig hårdt at få kemoterapi og stråleterapi, men det er jeg ligesom igennem nu, fortæller Karin Friis Bach, der også er radikal politiker og nyvalgt til regionsrådet i Region Hovedstaden.

Køb BT lørdag og læs mere om familien Friis Bach