Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Denne artikel er opdateret...

Helle Blak, datter af tidligere europaparlamentsmedlem Freddy Blak, har meldt sig ud af Socialdemokraterne i protest mod den drejning, partiets politik har taget.

Den 44-årige Blak sidder i byrådet for det gamle arbejderparti i Slagelse, men forlader nu partiet, meddeler hun på Facebook.

Årsagen skal findes i partiets holdninger på dagepenge- og integrationsområdet, skriver hun.

»Jeg har meget svært ved at genkende socialdemokraterne, og jeg kan ikke stå inde for en politik, hvor der ikke bliver taget hånd om dagpengeproblemerne, og hvor integrations- og flygtningepolitikken er rykket så markant mod højre.«

Helle Blak offentliggjorde selv sit brud med Socialdemokraterne på Facebook.
Helle Blak offentliggjorde selv sit brud med Socialdemokraterne på Facebook. Foto: Facebook
Vis mere

Selv om hun forlader partiet, bliver hun dog som medlem af byrådet i Slagelse.

»Det at være medlem af socialdemokraterne har for mig været en naturlig del af min hverdag og mit liv igennem mange år. Mit værdigrundlag og mine grundlæggende antagelser har altid været med hjertet til venstre for den politiske midte. Jeg er også overbevist, at jeg er blevet valgt til byrådet i Slagelse netop pga. mine holdninger og værdier. Derfor agter jeg også at beholde mit sæde i byrådet og fra netop dette sæde kæmpe for et tolerant og rummeligt samfund, politik til venstre for midten og ordentlighed i den politiske debat.«

bt.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Helle Blak.

Hendes far, Freddy Blak, repræsenterer Socialdemokraterne i Region Sjælland.

I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at Freddy Blak også har forladt Socialdemokraterne. Det er ikke tilfældet. BT beklager fejlen.

 

Andre læser også