Frank Aaen fra Enhedslisten er blevet ramt af en blodprop. Det er en mindre blodprop, men den har ramt balancenerven. Politikeren er nu sygemeldt på ubestemt tid.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Det er heldigvis kun en lille blodprop. Og den påvirker balancenerven, så han er svimmel. Der er ikke tale om at han er lammet på nogen måde. Han har været ved fuld bevidsthed hele tiden. Han er sluppet heldigt,« siger Line Barfod fra Enhedslisten.

Det populære ansigt fra Enhedslisten blev dårlig for øjnene af de ansatte i Enhedslisten under et medarbejderseminar, oplyser partiet. Episoden var så alvorlig, at en ambulance blev tilkaldt.

»Lægerne ved ikke præcis, hvad årsagen er. Blodpropper kan jo skyldes dårlig kondition eller stress, men det er ikke til at sige, om det er det, der er årsagen. Vi håber at få ham tilbage i løbet af relativt kort tid, en måneds tid måske.«

Syg med stress
Enhedslisten er nærmest forfulgt af uheld og sygdom. Frank Aaen er det andet fremtrædende medlem af Enhedslisten, der går ned med flaget. Sidste år måtte Pernille Rosenkrantz-Theil sygemelde sig i længere tid pga. stress. Hun arbejder nu som lærer på Krogerup Højskole, men Enhedslisten regner med, at hun kan vende tilbage til Folketinget efter sommerferien.

»Da Pernille måtte lægge sig syg med stress, var der faktisk flere folketingspolitikere, der kom til mig og sagde, at de havde oplevet det samme. Men de var i større partier, hvor det nemmere kan lade sig gøre, at lade nogle andre tage over i en periode. Men når vi kun er seks medlemmer, har vi meget travlt, vi er jo nødt til at have fire-fem ordførerskaber hver,« siger Line Barfod.

55-årige Frank Aaen havde held til at blive valgt til Folketinget igen ved sidste valg, efter at han overraskende røg ud ved valget i 2001. I perioden, hvor han ikke sad i Folketinget arbejdede den erfarne Aaen som sekretær for Pernille Rosenkrantz-Theil.

karker@bt.dk