Fire ud af fem medlemmer af Venstres byrådsgruppe i Fredericia kræver borgmesterens afgang, mens et medlem står sammen med DF og de Konservative om at støtte Thomas Banke.

Fredericia-borgmester Thomas Bankes fremtid er statid uafklaret efter mandag aftens møde mellem borgmesteren og hans partifæller i byrådsgruppen. Fire ud af fem medlemmer af Venstres byrådsgruppe kræver fortsat, at borgmesteren trækker sig, mens Pernelle Jensen (V) er gået sammen med Dansk Folkeparti og de Konservative om at støtte borgmesteren.

I en mail til Berlingske Nyhedsbureau skriver Pernelle Jensen, at hun mener, at tiden nu er inde til at den borgerlige fløj står sammen, hvorfor hun sammen med de to andre partier opfordrer Thomas Banke til at vende tilbage til posten som borgmester.

Et samlet byråd i Fredericia stillede 17. december et mistillidsvotum til den 31-årige borgmester, efter det var kommet frem, at han havde brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig erkendte borgmesteren, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation - noget som ifølge flere byrådsmedlemmer gik ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

TV2 Nyhederne kunne tidligere mandag dokumentere, at borgmesteren har fået udbetalt kørselspenge for to møder, der aldrig blev afholdt.

Pernelle Jensen betragter dog TV2s oplysninger som en del af den samme sag.

- Det er oplysninger, som hele tiden har været en del af de dokumenter, som blev udleveret i forbindelse med aktindsigten før jul og dermed ikke nye oplysninger. Derudover er byrådet allerede blevet gjort bekendt med ovenstående, samt at der kan være andre fejl. Det kan dermed ikke garanteres, at de fremsendte kørselsregnskaber er 100 % retvisende, da de er lavet med mange måneders mellemrum. Thomas Banke har overfor os erkendt, at det tidligere har været håndteret sjusket, og det er værd at notere, at der de seneste mange måneder har været afstemninger af kørsel og Eurocard jævnligt, og at det har fungeret, skriver hun i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

Pernille Jensen skriver yderligere, at Thomas Banke har erkendt at have sjusket med bilagene, og at hun føler sig overbevist om, at han har lært af det.

Også bestyrelsen for Venstres vælgerforening i Fredericia bakker op om, at den sygemeldte Thomas Banke vender tilbage som borgmester. BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.