I dag fremlægger statsministeren og justitsministeren regeringens såkaldte 2020-plan. Men hvad handler det hele egentligt om? Læs med her og forstå.

Tirsdag kl. 11:30 fremlægger statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Lars Barfoed regeringens såkaldte 2020-plan.

Regeringens 2020-plan (kaldet Reformpakken 2020 - kontant sikring af Danmarks velfærd) er en plan for, hvordan Danmarks økonomi hænger sammen i år 2020.

Se også: Her er hele Løkkes 2020-plan

Udfordringerne for dansk økonomi er at få den til at hænge sammen på længere sigt. Lige nu ser vi en økonomisk nedtur, samtidig med at mange mennesker snart går på pension, mens der er færre yngre til at tage over.

Derfor kommer der til at mangle hænder og skatteindtægter i fremtiden. 

For Lars Løkke Rasmussen er planen også vigtigt for hans egen politik - statsministeren har brugt meget energi på at tale om økonomisk ansvarlighed. Derfor er det vigtigt for ham og regeringen at få planen forhandlet på plads.

Se også: Løkke: Det er alvor, det herLykkes det ikke, vil hele Lars Løkke Rasmussens projekt falde til jorden, og det vil ikke være et godt grundlag for ham at gå til valg på.

Indtil videre indeholder planen følgende punkter:

- Nulvækst i de offentlige budgetter i 2012 og 2013

- De offentlige udgifter til alt fra folkeskole til ældrepleje må frem mod 2020 ikke overstige 27 pct. af den samlede økonomi mod cirka 29 pct. i dag - 100 mia. skal investeres i infrastrukturen, herunder 20 mia. til nye jernbanesignalanlæg -  41 mia. til sygeshusinvesteringer -  27 mia. til Femern-forbindelsen -  20 mia. til Metro-cityringen i København -  Afvikling af efterlønnen. Vil på sigt indbringe statskassen i omegnen af 18 mia. kr. årligt - Nyt budgetstyringssystem for det offentlige. Indeholder en budgetlov, der fastsætter et loft for staten, regionerne og kommunerne. Gælder både på det overordnede plan, men også i de enkelte styrelser og departementer. Kilder: Børsen og Politiken