Har du nogle gange svært ved at forstå, hvad der er op og ned i lærer-lockouten? Og har du som ikke-lærer eller KL-tilhænger svært ved at forstå, hvem der er mest troværdig?

Så kan det være, at der er lidt hjælp på vej.

For en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at 40 pct. af de adspurgte finder lærernes topforhandler, Anders Bondo Christensen, troværdig, mens kun 30 pct. mener, at chefforhandleren for Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler, er troværdig.Og det kan der ifølge en forsker være en bestemt grund til. Anders Bondo Christensen kan nemlig sammenlignes med en bestemt opdigtet person med et ar i panden formet som et lyn.

- For folk der ikke er så godt inde i de tekniske detaljer omkring lockouten er det meget vigtigt, hvem der er mest sympatisk. Bondo minder lidt om Harry Potter. Den lidt nørdede fyr med briller. Han er jo helten i dramaet. Omkring ham er de mere mørke skurkeagtige figurer, og der passerer Ziegler nok bedre ind end han ville gøre som Harry Potter, siger lektor ved Københavns Universitet Klaus Kjøller.Han ser det som meget vigtigt, hvem danskerne finder som den mest troværdige. Det kan nemlig blive afgørende, hvis regeringen, som ventet, på et tidspunkt blander sig i konflikten.

- Det har indflydelse på den politiske opbakning, hvor meget folket tror på de to hovedpersoner. For hvis der kommer et politisk indgreb, så er det svært ikke at give lærerne noget, hvis de i befolkningen fremstår mest troværdige, siger Klaus Kjøller, der bl.a. forsker i politisk sprogbrug og argumentation.

Og hvis undersøgelsen er god for lærerne, så er den i høj grad problematisk for KL og Michael Ziegler.- Man tror på Bondo, når han siger, at han har gjort alt, hvad han kunne. Og dermed skubbes Michael Ziegler ind i den anden rolle som en, der ikke giver sig. Han vil have det hele eller ikke noget. Og det er en hård udansk måde at lægge tingene frem, siger Klaus Kjøller.

Stoler du mest på Bondo eller Ziegler?
Deltag i debatten herunder.

Andre læser også