Fyns Politi har nedlagt forbud mod, at Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, kan afholde Rigskongres i Middelfart. Det skriver Stram Kurs på Facebook.

'Rigskongressen er udsat nogle uger. Fyns Politi har i strid med grundloven nedlagt forbud mod Rigskongressen den 19.10.2019,' skriver partiet på Facebook.

Rigskongressen svarer til det, som andre partier kalder et landsmøde. Det skulle være afholdt lørdag klokken 09:30 til klokken 02:00 på Hotel Park i Middelfart.

På mødet skulle der vælges ledelse, afholdes politisk debat og vedtages et partiprogram.

Rasmus Paludan bekræfter overfor B.T., at mødet er blevet forbudt frem til 21. oktober, men ønsker herudover ikke at kommentere forbuddet.

Fyns Politi har udsendt en pressemeddelelse, hvor de oplyser at Rigskongressen er aflyst.

'Beslutningen om et forbud er truffet på baggrund af den aktuelle sikkerhedsmæssige situation i forhold til Rasmus Paludan,' skriver politikredsen.

I pressemeddelelsen oplyser Fyns Politi, at der er betjente til stede ved hotellet i Middelfart.

'Fyns Politi har siden fredag eftermiddag været synligt til stede ved hotellet i Middelfart med henblik på at opretholde ro, orden og sikre trygheden både for gæster og personale på hotellet samt for borgerne i Middelfart. Fyns Politi vil fortsat være synligt til stede i området en del af weekenden,' skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Politikredsen oplyser pressen om, at der ikke vil blive givet interviews i anledning af forbuddet.

B.T. ville ellers gerne have spurgt, om forbuddet er i tråd med Grundloven.

I den står der, at 'forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred'. Men der står intet om, at forsamlinger inden døre kan forbydes.

Forbuddet fra Fyns Politi kommer efter at Københavns Politi tidligere på ugen forbød Rasmus Paludan at demonstrere i hele Københavns Politikreds.

I et brev, som B.T. er i besiddelse af, fremgår det, at Københavns Politi begrunder aflysningen med, at der er en specifik terrortrussel mod Rasmus Paludan.

I sidste weekend fik Paludan forbud mod at deltage i Scandza-forum på Amager.

To retsmøder, hvor han skulle møde som forsvarsadvokat, er derudover blevet aflyst ved Retten i Holbæk. Et retsmøde Københavns Byret fredag blev ligeledes aflyst.