debatmøde i Korsgadehallen med Morten Messerschmidt (DF), Manu Sareen (R) og Johanne Schmidt-Nielsen.
debatmøde i Korsgadehallen med Morten Messerschmidt (DF), Manu Sareen (R) og Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Martin Sylvest Andersen

De høje EU-lønninger er absurde og bør sættes ned.

Det mener Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt.

- De høje lønninger er det rene vanvid og vidner om, hvordan tingene foregår i Bruxelles, hvor der hverken er demokratiske institutioner eller en velfungerende presse til at kontrollere magthaverne i Kommissionen. Det er sygt at se, hvor mange embedsmænd der for eksempel tjener mere end den danske statsminister. Mange må stille sig selv det spørgsmål, hvem det egentlig er, der har magten og ansvaret? De høje lønninger har skabt en syg moral i EU-systemet, hvor man er ufattelig langt væk fra den virkelighed, som EUs borgere lever i, siger Morten Messerschmidt.

Skjult på 1. klasse

- Men problemet er ikke kun i Bruxelles. Også i Danmark lever EU-embedsmænd skjult på 1. klasse. Ved EU-Kommissionens repræsentation i Danmark tjener flere af de ansatte samme høje løn som kollegaerne i Bruxelles. Og selv om de er danske og bor i Danmark, betaler de ikke skat til Danmark, men betaler kun den lave EU-skat. Hundredevis af EU-ansatte bor i Danmark, modtager fyrstelige lønninger fra Bruxelles og betaler ikke en krone i skat i Danmark. Jeg synes, det er dybt forargeligt, siger Morten Messerschmidt.

S vil spare på administration

Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet, Dan Jørgensen, er stort set enig uden dog at svinge sig lige så højt op retorisk:

- Den danske regering har som erklæret målsætning, at der skal spares på EUs administration. Det er jeg enig i. Der er behov for, at vi kigger på, hvor vi kan spare penge, herunder lønninger til og størrelsen af embedsmandsstanden, siger Dan Jørgensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.