Syv medlemmer af Danmarks Det Udenrigspolitiske Nævn er onsdag morgen ankommet til den ukrainske hovedstad, Kyiv.

Det fortæller TV 2.

Der er tale om Det Udenrigspolitiske Nævns medlemmer Michael Aastrup Jensen (V), Mads Fuglede (V), Inger Støjberg (DD), Jesper Petersen (S), Karsten Hønge (SF), Christian Friis Bach (RV) og Henrik Dahl (LA), der alle ankom med tog.

Da TV 2 spørger, hvorfor de danske politikere er i Ukraine, svarer nævnets næstformand Michael Aastrup Jensen:

»Det er vi for at undersøge, hvordan vi kan hjælpe bedst muligt i den frihedskamp, som vi alle bakker op omkring i Folketinget, men selvfølgelig også se for os selv de ødelæggelser og krigsforbrydelser, som Rusland har stået bag.«

De skal blandt andet mødes med den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, og muligvis også den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Det er endnu uvist, hvad de skal snakke om, men Michael Astrup Jensen forventer, at kampfly formentligt vil blive drøftet.

SVM-regeringen har endnu ikke meldt ud, om Danmark skal sende kampfly til Ukraine. Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener, at Danmark bør donere danske F-16-fly til Ukraine.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere annonceret, at Danmark vil tilbyde træning af ukrainske soldater.

Det betyder blandt andet, at de ukrainske soldater vil blive trænet i at rydde miner til lands og til vands, og derudover kan de se frem til at blive oplært i at bruge det Caesar-artellerisystem, som Danmark har doneret til Ukraine.

Natten til onsdag blev tre personer dræbt og syv kom til skade i et russisk droneangreb i Kyiv-regionen. Det skriver den regionale militæradministration på Telegram.

Det er ikke oplyst, præcis hvor angrebet fandt sted i Kyiv.