Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, trækker sig med øjeblikkelig varsel som kandidat til næste valg. Og han stopper om kort tid i Folketinget.

Det meddeler han på Facebook.

'Med kort varsel har min dygtige hustru, Marianne, fået tilbudt et meget spændende job i Kenya de næste to år, og vi har besluttet at takke ja til dette som familie,' skriver han.

Det lyder videre, at familien flytter til det afrikanske land efter sommerferien.

Rune Lund har i denne omgang siddet i Folketinget siden 2015, og han ved endnu ikke, hvornår han på grund af hustruens jobmulighed forlader jobbet endegyldigt.

'Det er ikke endeligt afklaret og vil blandt andet afhænge af, hvornår Marianne skal starte i sin stilling. Jeg forventer først, at jeg i starten/midten af juli kan meddele Folketinget, hvornår jeg ønsker at træde ud af Folketinget,' lyder det på Facebook.

Den 45-årige politiker understreger, at han faktisk på ingen måde er træt af politik eller af at sidde i Folketinget.

'Det er en unik mulighed for os som familie. Det bliver et eventyr, og det er den rigtige beslutning for os. Også selvom vi ikke havde regnet med, at det skulle være lige nu. På den anden side har jeg jo altid også vidst, at når man som Marianne er ansat i Udenrigsministeriet, så hører det med til jobbet, at man også bliver udstationeret,' skriver han:

'Men jeg vil også være ærlig og sige, at jeg er ked af ikke at skulle være kandidat til det kommende folketingsvalg – og ked af, at jeg på et tidspunkt efter sommerferien skal træde ud af Folketinget.'

Rune Lund har i to omgange siddet i Folketinget. Fra 2005-07 og altså fra 2015 og frem til nu.

Af de politikere, der blev valgt ind ved valget i 2015, var han i øvrigt den, der fik færrest personlige stemmer. 530 styk blev det til dengang.

Alligevel mener B.T.s politiske redaktør, at Rune Lunds farvel til dansk politik er et stort slag for Enhedslisten:

»Rune Lund har været en stærk venstrefløjskriger på den økonomiske politik. Han er en central figur i Enhedslisten og er fast mand ved de vigtige forhandlinger i Finansministeriet. Han bliver meget svær at erstatte for partiet,« siger Anders Leonhard:

»Pelle Dragsted står dog foran et comeback på Christiansborg, og det kan blive Enhedslistens redning, når de store økonomiske aftaler skal landes i den kommende valgperiode,« siger han.

Andre læser også