Fra venstre Karen Jespersen (V), Eigil Andersen (SF) og Jens Joel (S) (th).
Fra venstre Karen Jespersen (V), Eigil Andersen (SF) og Jens Joel (S) (th). Foto: Keld Navntoft

De kommende par måneder får SFs viceborgmester i Odder, Sanne Rubinke, ekstra travlt. Hun afløser SFs aarhusianske folketingsmedlem Eigil Andersen (SF), der i de kommende to måneder skal i behandling for en begyndende kræftsygdom. I den periode fortsætter hun sit arbejde i Odder Byråd.

- Partiforeningen, byrådsgruppen, borgmesteren og jeg er enige om, at det godt kan gå at være med begge steder i en kortere periode, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau. De møder i Odder, Sanne Rubinke skal deltage i, foregår om mandagen. Og netop den dag er det muligt at være væk fra Christiansborg, siger hun.

Eigil Andersen, der er SFs arbejdsmarkedsordfører, fortæller i en pressemeddelelse om sin orlov:

- Jeg har en begyndende kræftsygdom, som heldigvis er blevet opdaget på et meget tidligt tidspunkt og som jeg ønsker at få stoppet. Behandlingen kræver, at jeg aflægger hyppige besøg på sygehuset i en periode, og jeg vil derfor være sygemeldt fra Folketinget i et par måneder fra 17. januar. Jeg glæder mig til at vende tilbage til det politiske arbejde efter min sygeorlov, siger han.

Sanne Rubinke har tidligere snust til Folketinget, idet hun afløste Jonas Dahl (SF) i en periode.

- Jeg er glad for at kunne påtage mig vikariatet og arbejdet i folketingsgruppen, indtil Eigil vender tilbage. Både arbejdsmarked, landdistrikter samt miljø har min store interesse. Jeg er sikker på at få værdifulde erfaringer med mig hjem til Østjylland, siger hun og understreger, at hun ikke glemmer, hvor hun kommer fra:

- Jeg har mine Odder- og østjyske briller på, uanset hvor i verden jeg befinder mig, siger hun.

Sanne Rubinke, der er sit partis spidskandidat ved det kommende kommunalvalg i Odder, er 2. suppleant til Folketinget for SF i Østjylland. Thomas Medom, der er 1. suppleant, er rådmand i Aarhus og spidskandidat til byrådsvalget, og han har derfor valgt at bruge kræfterne på byrådsarbejdet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.