Folketinget skulle efter planen gå på ferie 4. juni, men på grund af de mange reformer vil ferien efter al sandsynlighed blive skubbet fire uger.

179 folketingsmedlemmer må se deres ferieplanlægning gå i vasken. Folketingets sommerferie skulle begynde 4. juni, men på grund af forårets mange reformer har Folketinget nu meget travlt med at få lovene gennemført. Så travlt, at Folketingets medlemmer tidligst kan se frem til ferie ved månedens udgang, skriver BT.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har indkaldt Folketingets udvalg for forretningsorden til møde onsdag, hvor hun fremlægger de love, der skal gennemføres, inden sommerferien. Og der er så mange, at formanden for Folketinget, Mogens Lykketoft (S) ikke tror, at medlemmerne får ferie før 28 juni.

»Det ser ud som om, at samlingen bliver forlænget. Vi tager endelig stilling til det i udvalget for forretningsorden, når statsministeren kommer og redegør for, hvad der kommer af yderligere lovgivning på onsdag,« siger formanden til BT.

»Hvis hele lovpakken skal igennem, er vi simpelthen nødt til at afholde ekstra mødedage,« siger Mogens Lykketoft.

Camilla Hersom (R), som også sidder i Folketingets udvalg for forretningsorden, forklarer, at et kommende indgreb i lægekonflikten er skyld i udskydelsen af sommerferien.

»Et indgreb i lægekonflikten er lige på trapperne, og det betyder, at forslaget snart kommer i høring, hvilket oftest vil tage 30 dage. Derefter skal loven tilpasses, hvilket også tager lidt tid. Derudover vil regeringen meget gerne have vedtaget alle de nye love omkring deres vækstplan, hvilket nok også er skyld i udsættelsen,« siger Camilla Hersom til BT.

Mogens Lykketoft er enig i, at regeringen vil have alle lovforslag omkring vækstplanen færdigbehandlet inden sommerferien. Men han tror til gengæld ikke, at loven om skolereformen bliver færdigbehandlet, selv om forhandlingerne begyndte mandag.

For nogle dage siden varslede sundhedsminister Astrid Krag (SF), at hun vil gribe ind i lægekonflikten. Hendes lovforslag om indgrebet er dog først klar 28. maj. Da regeringen samtidig agter at overholde høringsfristen på 30 dage, betyder det, at Folketinget først kan vedtage indgrebet i slutningen af juni.

Regeringen er under pres, fordi de praktiserende læger har truet med at tage betaling for lægebesøg fra 1. september.

Regeringen har også stillet Enhedslisten i udsigt, at man skal mødes, før de midlertidige ordninger på dagpengeområdet udløber 1.juli. Og i weekenden blev SFs formand, Annette Vilhelmsen (SF), presset til at finde en løsning på regeringsniveau. Det betyder, at der efter alt at dømme vil blive afholdt en række fortrolige sonderinger mellem parterne for at nå frem til en model, som både venstrefløjen og de Radikale kan leve med.

Enhedslisten har gjort det klart, at en løsning er afgørende for, at man redder regeringens finanslov til december.

Regeringens reformpakke er et prestigeprojekt, som man satser hårdt på at få på plads. Ikke mindst fordi vækstpakken indeholder forslag, der skal træde i kraft med virkning fra 22. april. Det gælder bl.a. fortsættelsen af boligjobordningen for 2013 og 2014. Regeringen har en stærk interesse i, at dens vækstinitiativer vedtages, så de kan få tid til at virke, skriver BT.