Som ventet bliver den 28-årige Rina Ronja Kari Folkebevægelsen mod EUs frontfigur ved det kommende europaparlamentsvalg.

Storskeptikerens afløser er fundet. Det lå i kortene, og det blev som ventet den 28-årige Rina Ronja Kari (N), der tager over efter Søren Søndergaard (N) som spidskandidat til europaparlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU.

»Jeg er rigtig glad. Det er fantastisk at opleve, at landsmødet bakkede mig op,« siger Rina Ronja Kari, der ikke vil ændre det store i forhold til sin forgænger Søren Søndergaard.

»Jeg kommer nok til at have et andet kommunikationsmæssigt fokus. Jeg har meget respekt for Sørens fokus i parlamentet, og det kommer jeg nok i store træk til at overtage, men min kommunikation bliver mere rettet imod, hvad EU betyder for den enkelte dansker,« fortsætter hun.

Det var så som så med konkurrencen til Rina Ronja Kari, for hun var den eneste, der på forhånd havde meldt sig som spidskandidat. Søren Søndergaard fortalte allerede i januar, at han ikke ville genopstille, og han har sagt, at han er klar til at overlade sit sæde i Bruxelles til spidskandidaten, hvor vedkommende samtidigt er en af hans suppleanter, og det er Rina Ronja Kari.

»Jeg er i kontakt med alle de relevante, og det er sikkert, at vi finder en løsning, og en løsning inden ikke alt for lang tid,« siger Søren Søndergaard.

Rina Ronja Kari har sagt, at hun er klar til at tage over.

»Det er jeg rigtig glad for, at hun er. Det har jeg sagt hele tiden, så det er kun et spørgsmål om at finde ud af, hvornår det praktisk kan lade sige gøre,« siger Søren Søndergaard.

Spørgsmål: Men det bliver inden valget?

»Det kan jeg næsten garantere,« siger Søren Søndergaard.

Rina Ronja Kari vil ikke diskutere, hvornår hun er klar til at overtage pladsen i Bruxelles.

Folkebevægelsen mod EU har sideordnet opstilling til parlamentsvalget, så Rina Ronja Kari kan stadig overhales af en partikammerat på valgdagen.

»Der er ikke nogen fribilletter til EU. Vi er sideordnet opstillet, så det er vælgerne, der kommer til at bestemme, hvem der skal ned i EU,« siger Rina Ronja Kari.

Nummer to på liste N blev Lave K. Broch og Ole Nors Nielsen.