Markant debattør og fortaler for, at Danmark skal tage flere flygtninge, Dansk Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl, flyttede selv væk fra en indvandretung kommune og til det mondæne og etnisk danske Klampenborg.

»Jeg ønskede mig en større bolig,« lyder forklaringen fra Anders Ladekarl.

Som BT skrev i søndags, så viser en kortlægning, at en lang en række markante meningsdannere - som typisk stærkt kritiske over for Dansk Folkeparti, og ‘tonen i indvandrerdebatten’ - selv har valgt at bo i etnisk danske områder som København Ø, Frederiksberg, Hellerup og Klampenborg.

Persongalleriet, som BT har valgt at kalde multikulturalisterne, tæller blandt andet David Trads, Georg Metz, Stine Bosse og forfatteren Carsten Jensen samt chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard. Og altså også Anders Ladekarl.

Artiklen kan du læse her:

Anders Ladekarl mener, at Danmark skal tage flere flygtninge, og han blander sig gerne i politiske spørgsmål.

Senest har han i et høringssvar til regeringen langet ud efter den lavere integrationsydelse, som integrationsminister Inger Støjberg vil indføre, ligesom han har kritiseret Socialdemokraternes asyl-kampagne før juni måneds valg.

Personligt valgte han for år tilbage at fraflytte den meget indvandrertunge Albertslund Kommune og istedet bosætte sig Klampenborg.

Det fortæller han til BT.

»Jeg har boet mange år i Albertslund, så jeg ved godt, hvordan det er at bo i et multikulturelt område. Så det påvirker ikke min holdning til tingene, at jeg nu bor i Klampenborg,« siger han til BT.

Faktum er dog, at Anders Ladekarl dermed er fraflyttet en af landets mest indvandrer-tunge kommuner, hvor de fem største indvandrergrupper er fra Tyrkiet, Pakistan, Marokko, Irak og Libanon (palæstinensere). De udgør ifølge tal fra Danmarks Statistik offentliggjort i Ugebrevet A4 ca. 4750 personer.

Disse indvandrergrupper er næsten fraværende i Gentofte kommune, og i særlig grad postnummer-området 2930, som knytter sig til Klampenborg. Det eneste eksotiske indslag i Klampenborg er nemlig au pair-pigerne fra Filippinerne. De udgør nemlig den eneste ikke- vestlige indvandrergruppe i Klampenborg.

Er det tilfældigt, at du lige flyttede til lige præcis Klampenborg?

»Det skyldes familiemæssige årsager, og jeg ønskede mig en større bolig. Så det er tilfældigt.«

Er det så et tilfælde, at du flyttede til en kommune, hvor der ikke er særligt mange indvandrere?

»Det har absolut intet at gøre med, at der er få indvandrere i kommunen. Jeg omgås og har relationer til indvandrere og flygtninge dagligt, så min bopæl betyder ikke noget for min holdning,” siger Anders Ladekarl.

BT's kortlægning har iøvrigt givet anledning til stor debat på de sociale medier. Anders Ladekarl var ude med sin egen ironiske kommentar til historien på Facebook sammen med et billede af sit hus, hvor han spurgte:

»AFSLØRING - her bor jeg. Ifølge BT betyder det, at jeg ikke må mene noget om flygtninge. Det bliver nok ikke bedre af, at jeg også har en Audi og tjener mere end 1 mill kr om året, skriver han blandt andet.

Også David Trads var ude med riven på Facebook:

'Det er selvfølgelig noget sludder og vrøvl, som BTs moralister skriver,' skriver han blandt andet.

BT har dog på intet tidspunkt skrevet, at persongalleriet af multikulturalister ikke må mene noget om flygtninge.

Klik på billedet for at gøre grafikken stor:

Klik på billedet for at se grafikken i stor størrelse
Klik på billedet for at se grafikken i stor størrelse
Vis mere