Blokering af netsider med ulovligt medicin fungerer ikke. Derfor vil et flertal uden om regeringen have loven fjernet for at undgå censur.

Myndigheder skal ikke længere kunne blokere hjemmesider med ulovligt medicin i Danmark. Det vil et flertal i Folketinget uden om regeringen sørge for, skriver information.dk.Enhedslisten, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative vil fjerne den såkaldte DNS-spærring, som startede med børnepornofilteret, men som er blevet udbredt til fildelingssider, bettingsider og medicinalområdet.

- Det er et stort problem, at man har udvidet brugen af blokeringer til flere og flere områder. Det er en bekymrende udvikling, for jeg ønsker ikke, at vi skal have et censureret internet, siger Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, til information.dk.

Flere juraeksperter har kritiseret blokeringen for netop at begrænse netfriheden og minde om censur. Og kun en enkelt side med ulovlige lægemidler er blevet spærret på halvandet år, mens langt flere domæner med samme produkter er dukket op.

Paragraffen om, at myndighederne har mulighed for at spærre hjemmesider kom under den tidligere regeringen med Venstre og Konservative. Men der er ifølge Venstres psykiatri- og forebyggelsesordfører, Jane Heitman, er der en god grund til, at partierne har ændret holdning.

- På det tidspunkt må man have haft en begrundet forventning om, at det var noget, der var virksomt. Men vi må bare konstatere, at lovgivningen kun har været brugt i et enkelt tilfælde, og der havde det ikke nogen effekt, siger Jane Heitman til information.dk og tilføjer, at der i stedet kan ske en styrkelse af den statslige toldindsats og det internationale kontrolsamarbejde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.