Lyt til artiklen

Efter flere beskidte kneb i formands-valgkampen i SF retter to erfarne politikere, der begge støtter Annette Vilhelmsen, en skarp kritik mod de partifæller, der går efter at sværte Krags modstander til.

Søndag kunne Morgenavisen Jyllands-Posten fortælle, at formandskandidaten Annette Vilhelmsen har stemt blankt, da SFs landsledelse i foråret skulle give SF-ministrene mandat til 2020-planen, skattereformen, førtidspensionsreformen, kontanthjælpsreformen og SFs linje i den generelle økonomiske politik på fortrolige møder i SF.
 
Partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, fordømmer lækket, men kalder i Jyllands-Posten Vilhelmsens holdninger for 'uholdbare'.

Men Jesper Petersens kritik af Anette Vilhelmsens får nu flere SF-profiler til at protestere.

Trine Pertou Mach, der er medlem af SFs landsledelse og Folketingskandidat er mildest talt ikke begejstret for, at der bliver lækket oplysninger, der tilsyneladende har det formål at skade Annette Vilhelmsen. Og hun mener ikke, at Jesper Petersen med sine udtalelser i Jyllands-Posten gavner SF.

 
- Jesper Petersen skal passe sit arbejde som politisk ordfører og forsvare partiets interesser, siger hun og fortsætter.

- Det er bekymrende, at man finder det nødvendigt at lække ting fra lukkede møder i en formandsvalgkamp. Det bør man holde sig for god til. Det står lysende klart, at det ikke er sundt, at man angriber sine egne kolleger. Det er ærlig talt uskønt og manipulerende, siger Trine Pertou Mach.

- Skræmmekortet er en klassiker - jeg troede bare ikke, at det var noget SF’ere benyttede sig af over for egne partikammerater, slutter Trine Pertou Mach.

En anden Annette Vilhelmsen-støtte, det erfarne SF-medlem Poul Overlund-Sørensen, er heller ikke imponeret, hvordan folkene bag Astrid Krag forsøger at tilsværte Annette Vilhelmsen.

-  Der er en debatkultur fra folk, der har været i SFU (læs: Thor Møger, Astrid Krag og Jesper Petersen, red), som jeg ikke kan genkende i SF. Her bruger man mere tid på at nedkæmpe fjenden end på at præsentere sine egne idéer, og det synes jeg trods alt, at politik er for vigtigt til, siger medlem af SF´s landsledelse Poul Overlund-Sørensen.