Hvem bliver Uffe Elbæks afløser?
Hvem bliver Uffe Elbæks afløser? Foto: Scanpix / Iris

Torsdag bliver Danmarks næste kulturminister udpeget. Det meddelte De Radikales leder Margrethe Vestager tirsdag eftermiddag, efter Uffe Elbæk havde valgt at trække sig fra ministerposten. 

Ifølge BTs politiske kommentator Lotte Hansen bliver det formentlig endnu en radikal politiker, der overtager jobbet.

- Jeg vil sige det sådan, at i og med at personen udpeges allerede i morgen, så vil De Radikale finde en i egne rækker. Det er ikke sikkert, det er en fra folketinget, det kan også være en udefra. Det kunne være fint, hvis der kom en kvinde, men det skal selvfølgelig kun være, hvis hun er kvalificeret, siger Lotte Hansen.

Allerede kort tid efter Elbæk annoncerede sin afgang, blev der spekuleret i, hvem der skal overtage jobbet.

Et af de navne, der prompte blev nævnt i det offentlige rum, er Sofie Carsten Nielsen, der er 37 år og næstformand for Radikale Venstres folketingsgruppe fra 2011. Hun er desuden EU-ordfører, ligestillingsordfører og ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser. Hun var spidskandidat ved Europa parlamentsvalget i 2009.

En anden kandidat er Camilla Hersom, der er Sundhedsordfører og ordfører for fødevarer, landbrug og fiskeri fra 2011. Hun er desuden gruppesekretær for Radikale Venstres folketingsgruppe siden 2011. Allerede efter valget spåede flere hende en ministerpost.

Blandt mandlige bud kan nævnes Rasmus Helveg Petersen, hvis navn nærmest forpligter til en fremtidig ministerpost. Han er søn af fhv. minister Niels Helveg Petersen. Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist og er Energiordfører, Forsvarsordfører, Klimaordfører og Udenrigsordfører.

Andre navne, der var fremme tirsdag aften er den tidligere udviklingsminister Anita Bay Bundegaard og kirke og ligestillingsminister Manu Sareen.

HVEM MENER DU SKAL AFLØSE ELBÆK? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.