Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Regeringen har afsat over 30 millioner i lånepenge, så seks kommuner nu kan forbedre mobildækning og hastigheden på internet i lokalområderne.

Huller i mobildækningen og langsomme internetforbindelser er et stort problem for de tyndtbefolkede kommuner.

Politikerne og teleselskaberne kan ikke blive enige om, hvem der skal sikre ordentlig dækning, men nu får en god håndfuld kommuner mulighed for at gøre noget ved sagen. Regeringen viderefører den tidligere regerings lånepulje, så seks kommuner kan låne penge til anlægsprojekter, der skal forbedre og udbrede bredbånd og mobildækning.

Ifølge forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) er en god bredbånd- og mobildækning en nødvendighed for danskernes trivsel og erhvervsudviklingen.

»Vi kan kun sikre vækst, hvis også lokalområderne kan være med til at drive udviklingen fremad. Det kræver velfungerende og pålidelig dækning over hele landet, og derfor er jeg glad for, at vi nu har kunnet give en håndsrækning til borgere og virksomheder i de her seks kommuner,« siger han i en pressemeddelelse.

Lånepuljen blev oprettet i forbindelse med den daværende SR-regerings Vækstpakke fra 2014, hvor der i første omgang var syv kommuner, der søgte et lån. Efter ansøgningsrunden var der et restbeløb på 30,5 millioner, og det er nu de penge, regeringen låner ud til yderligere seks kommuner.

Det drejer sig om Esbjerg, Læsø, Norddjurs, Stevns, Syddjurs og Vejle, der låner penge til 15 forskellige projekter. Kommunerne vil blandt andet investere i udrulning af bredbånd og fibernet.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) har store forhåbninger til initiativerne.

»Det er vigtigt for alle borgere i hele Danmark med gode digitale forbindelser. Det gælder, når man er hjemme, på arbejde eller i sommerhus. Samtidig tror jeg, at det vil gavne beskæftigelsen og fremme digitaliseringen i flere af de mere tyndt befolkede områder af landet,« siger hun.

Andre læser også