Det vrimlede med politi på Nye Borgerliges landsmøde især om eftermiddagen, og alle skulle kropsscannes af politiet, inden de kom ind i salen.

Grunden: Nye Borgerliges kontroversielle gæstetaler Flemming Rose.

Den tidligere JP-redaktør, der i dag arbejder i den amerikanske tænketank  Cato Institute, omgærdes stadig af et massivt sikkerheds.opbud, og han synes somme tider, det er ydmygende.

»Vagter med maskingeværer er en del af min hverdag. Der er steder i Danmark, hvor jeg ikke kan gå ind og købe en kop kaffe. Det er ydmygende, når man er født i Danmark, at der er en sikkerhedsrisiko forbundet med det,« siger han.

Han fastslog, at han stadig kæmper for ytringsfrihed. Derfor er han også imod burkaforbud og indrejseforbud for hadprædikanter. Og langt fra enig med Nye Borgerlige i alle deres ideer.

»Venstre har stået bag en række overgreb på ytringsfriheden. Der er en trussel mod vores samfund, men tidligere har vi håndteret kommunister og nazister fint, da de ville begrænse ytringsfriheden. De senste ti år er der blevet mindre frihed i verden, også i flere europæiske lande,« siger han.

»Friheden er truet ved, at samfundet vil begrænse friheden af hensyn til vores sikkerhed. Den er også truet af, at vi er parate til at bøje os for trusler. Min største bekymring er, at flere vænner sig til, at vold og trusler er  argumenter. Sådan må det ikke være i en retsstat.«

»Ingen danske medier kan vise Muhammed tegninger, heller ikke Skovgaard museet i Viborg. De viser dem ikke grundet frygt. Jeg opfordrer ikke folk til at gøre farlige ting. Men jeg kan ikke acceptere, at folk lyver om deres motiver. Vi lever i det frygt-samfund. Sandheden er, at ingen offentliggør Muhammedtegningene, selv om vi har ophævet blasfemi-paragraffen. Kun et medie i Europa sætter sig op mod det. Det er  Charlie Hebdo, hvor 12 medarbejere blev myrdet i 2015,« siger Flemming Rose.