Flere biografer har fjernet en valgvideo for partiet Danskernes Parti, fordi gæsterne bliver dårligt tilpas af videoen.

Når danskerne går til kommunalvalg den 19. november, har borgerne i flere kommuner mulighed for at sætte kryds ved Danskernes Parti. Men partiets mulighed for at markedsføre sig er blevet forringet, efter at biografer i Hjørring og Fredericia har valgt at fjerne en valgvideo fra lærrederne.

- Vi har fået henvendelser fra gæster, der bliver provokeret, generet og generelt føler sig dårligt tilpas af videoen. Desuden har vi oplevet, at der bliver uro i salen, når videoen er blevet vist, siger biografdirektør for Hjørring Biocenter, Rikke Grepperud.

Hos Danskernes Parti kalder partiformand, det tidlige medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, Daniel Carlsen, fjernelsen for politisk censur.

- De fjerner jo ikke valgvideoer generelt. Det er ikke almindelige borgere, der har klaget, men nogle af vores politiske modstandere. I Fredericia er det eksempelvis en byrådskandidat fra Enhedslisten, der står bag, siger han.

I den kontroversielle valgvideo, der varer 39 sekunder, siger en kvinde blandt andet, at ”integration er positiv særbehandling af de fremmede og dermed diskrimination af os danskere”, og det står partiformand Daniel Carlsen ved.

- Vi går ind for, at ikke-vestlige mennesker ikke skal integreres i Danmark, ligesom de heller ikke skal kunne være danske statsborgere. Integration har ingen virkning overhovedet, og alle hidtidige tiltag har været spild af penge, siger han.

Biografdirektør for Hjørring Biocenter, Rikke Grepperud, afviser, der er tale om politisk propaganda fra biografens side.

- Vi er 100 procent upolitiske. Men vi går op i, at vores gæster går herfra med en god oplevelse, det er derfor, vi er sat i verden, siger hun.

Ifølge Danskernes Parti har partiet også oplevet hærværk på en bil og at få fjernet valgplakater fra lygtepæle.

Se Danskernes Partis valgvideo øverst.