Kristian Thulesen Dahl mener, at der er gode muligheder for, at han og Corydon kan finde hinanden.
Kristian Thulesen Dahl mener, at der er gode muligheder for, at han og Corydon kan finde hinanden. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Finansminister Bjarne Corydon har åbnet en dør på klem for at lave en aftale om finansloven med Dansk Folkeparti.

- Vi talte os ikke fra hinanden, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl efter sit besøg hos finansministeren torsdag aften.

Parterne har aftalt at mødes igen, formentlig i begyndelsen af næste uge, og i  eftermiddag mødes regeringen med De Konservative.

Kristian Thulesen Dahl mener, at der er gode muligheder for, at han og Corydon kan finde hinanden.

- Stemningen var konstruktiv. Vi afsøgte mulighederne, og ingen formulerede sig ultimativt. Man vi gerne arbejde hen mod en proces, hvor vi kan indlede forhandlinger om en aftale, siger han.

- Regeringen har en kæmpe fordel i at kunne manøvre med tre forskellige flertal, men vi har også en interesse i at vise, at vi kan lave en aftale. Men vi skal også have noget politisk ud af det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han vurderer, at regeringen har mulighed for at lave delaftaler til alle sider, hvis Corydon da ikke kommer igennem med en samlet aftale med et enkelt parti.

- Jeg har tænkt over, at regeringen måske vil satse på, at den kan få en række delaftaler hjem med flere partier, og at det i sidste ende vil betyde, at den ikke får et flertal imod sig, når finansloven skal stemmes hjem, siger Kristian Thulesen Dahl.

   
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.