Foto: Henning Bagger

Et opkald fra Socialdemokraternes partisekretær – så blev munden lukket.

BT skriver i dag, at der i 2006 var mystiske flytninger af stemmeberettigede medlemmer af Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) fra forskellige kredse i hovedstadsområdet og ind i Utterslev-kredsen, hvor DSU-formanden Jacob Bjerregaard stillede op.

Folketingsvalg2011

Camilla Schwalbe

Da BT i fredags konfronterede Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, med, at der var mystiske stemmeflytninger op til et opstillingsvalg i Utterslev i 2006, mente Midtiby, at der nok var tale om ‘landsby-sludder’. Samme dag kontaktede partisekretæren dog et DSU-medlem, der blev overført fra Kastrup til Utterslev lige før afstemningen i november 2006, og efter den samtale ønskede medlemmet ikke længere at få navn eller citater i BT.

Avisen har ellers tre gange fået bekræftet fra ham selv til citat, at han ikke meldte sig ind i Utterslev-kredsen, og han faktisk ikke aner, hvor Utterslev ligger.

Lars Midtiby, du mener, det hele er i orden. Hvorfor kontakter du alligevel medlemmet, så han nu ikke vil i avisen?

- Jeg ringer for at få afklaret fra medlemmet selv, hvad der er sket, og jeg har ikke sagt, at han ikke skal udtale sig. Men jeg kan forstå, at medlemmet ikke er særlig aktivt og har svært ved at huske, om han meldte sig ind det ene eller andet sted.

Det SKAL være frivilligt

Er det ikke et demokratisk problem, at man kan overføre en masse DSU-medlemmer ind i en kreds for at hjælpe en kandidat?

- Vi ændrede reglerne omkring år 2000, så man kan melde sig ind i en kreds og have stemmeret, også selv om man bor i en anden kreds i storkredsen. Så det er ikke i strid med reglerne at flytte ind i en kreds, hvor man har sin favoritkandidat.

Er det også i orden, hvis medlemmet slet ikke er klar over, at han bliver flyttet over i en anden kreds?

- Nej, medlemmet skal naturligvis selv ønske at skifte kreds.

Hvad vil du gøre ved sagen nu?

- Afstemningen i Utterslev ligger seks år tilbage og er før min tid, og efter at have talt med medlemmet ser jeg ikke grund til at gøre yderligere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.