I aftalen, som regeringen har indgået med Venstre og de Konservative, afsættes 3,2 milliarder næste år og i alt 9,3 milliarder kroner frem mod 2017 til nye initiativer på fire områder:

1. Fremrykning af skatte- og afgiftslempelser fra Vækstplanen: 760 millioner kroner, så lempelserne gælder fra 2014 i stedet for 2015.

Med det ønsker parterne at forbedre virksomhedernes rammevilkår, hvilket vil bidrage til vækst og beskæftigelse på kort sigt.

2. Et løft til velfærden: 1,3 milliarder kroner i 2014, og i alt fem milliarder i perioden 2014-17.

Blandt andet skal en milliard kroner årligt gå til de ældre, indsatsen i psykiatrien skal opprioriteres, omkring 700 millioner skal gå til kræftbehandling, primært hos børn, unge skal have flere og billige boliger og vold i familier skal bekæmpes.

3. Grøn omstilling, miljø og infrastruktur: 300 millioner kroner næste år.

Herunder skal der sikres bedre ressourceudnyttelse, og den grønne omstilling skal støttes, ligesom en letbane i Odense årligt i 2014-17 får 443 millioner kroner.

4. Beskæftigelse: Én milliard kroner næste år.

Pengene skal blandt andet gå til at give kontanthjælpsmodtagere et incitament til at komme i job, til en indsats mod social dumping og til ansættelser i jobrotation

Kilde: Finansministeriet

Andre læser også