Regeringen kommer nu under fornyet pres.

Danmarks største fagforeninger vil nemlig have regeringen til at indkalde til afgørende forhandlinger om pension for nedslidte.

Det er 3F og HK, der kommer med opfordringen i halen på de seneste ugers massive kritik af regeringens planer om at sløjfe seniorpensionen.

»Det skal tages hånd om dem, der har været mange år på arbejdsmarkedet, og dem der er nedslidte,« siger forbundsformand i 3F, Henning Overgaard, til DR.

Med seniorpension kan nedslidte gå på pension seks år før pensionsalderen, hvis man bliver godkendt. Med regeringens nye forslag vil det være tre år før, og ydelsen vil være mindre.

Derfor vil 3F og HK nu have regeringen til at indkalde til en trepartsforhandling med arbejdsgivere og fagbevægelsen, og melder sig klar til i en forhandling at finde arbejdsudbuddet, der ville komme af en forringelse af seniorpension, et andet sted.

En række partier har i B.T. langet hårdt ud efter regeringen for at ville forringe pensionsmulighederne for nedslidte, og følelsen af at blive kørt over under afskaffelsen af store bededag er ikke falmet hos fagbevægelsen.

Samtidig har en ny rapport konkluderet, at det er dem, der føler sig mest nedslidte, der i dag vælger seniorpensionen.

Socialdemokratiet har dog ikke umiddelbart planer om at indkalde til nogen former for forhandlinger.

»Der er mig bekendt ikke nogen planer om at indkalde til en trepart,« siger beskæftigelsesordfører Jens Joel til DR.

Og til Børsen afviser Jacob Holbraad, der er direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, fagbevægelsens idé:

»Regeringen har fremlagt et rigtigt fornuftigt forslag, som man bør forhandle i Folketinget,« siger han til avisen.

B.T. har tidligere fortalt historien om Per Knøsgaard på 53, der efter en ulykke føler sig nedslidt som murer, og er træt af regeringens planer om at fjerne seniorpensionen.