»Det er generelt uholdbart at have det sådan.«

Med bare to måneder til kommunalvalget og midt i vigtige budgetforhandlinger må Enhedslistens Lasse P. N. Olsen trække stikket.

Rådmanden for Aalborgs rådmand for miljø og energi meddeler på Facebook, at han er sygemeldt med stress:

'Efter nogle måneder med søvnbesvær, koncentrationsbesvær, glemsomhed og en konstant følelse af at kæmpe fra tue til tue for at følge med har jeg indset, at jeg lige nu ikke kan dét – altså følge med,' skriver rådmanden, der også er bestyrelsesformand i store selskaber som Nordjyllands Beredskab og Nordjyllandsværket.

Lasse Olsen(EL), rådmand i Aalborg er forud for kommunalvalget i november, pludselig sygemeldt med stress.
Lasse Olsen(EL), rådmand i Aalborg er forud for kommunalvalget i november, pludselig sygemeldt med stress. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det tidligere folketingsmedlem for EL, Per Clausen, er allerede udpeget som rådmand i Lasse Olsens fravær. Begge var udset til en nøglerolle for partiet ved kommunalvalget, men Per Clausen håber på, at den sygemeldte rådmand, der har siddet i byrådet siden 2014, kommer tilbage tids nok:

»Det er rigtig ærgerligt og trist for Lasse, at han er sygemeldt, men vi håber, han vender tilbage 1. november, så han kan være med i slutspurten i valgkampen,« siger Per Clausen. Set gennem Clausens valgkamp-briller er det heller ikke idéelt med en af deres mest synlige profiler væk fra offentligheden inden KV21:

»Selvfølgelig svækker det os, at han er sygemeldt, men heldigvis har vi en god suppelant i Anna Aaen, som er nummer to på vores kandidatliste i efterårets valg, og som også var suppelant under Lasses barselsorlov i foråret. Så vi håber og tror på, at det går alligevel.«

Per Clausen har i flere omgange siddet i Folketinget, inden han blev aalborgensisk byrådspolitiker efter valget i 2013. Dengang fik han et markant personligt valg med næsten halvdelen af alle Enhedslistens stemmer, men kunne ikke blive rådmand grundet partiets rotationsprincip. Den position gik i stedet til Lasse Olsen, der har været rådmand siden.

Per Clausen, fungerende rådmand for EL, håber Lasse Olsen er tilbage til slutspurten af valgkampen.
Per Clausen, fungerende rådmand for EL, håber Lasse Olsen er tilbage til slutspurten af valgkampen. Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

B.T. Aalborg forsøger at få en kommentar fra Lasse Olsen.