Dag 2 i skattesagen handlede først og fremmest om spindoktor Peter Arnfeldts forhold til politiske journalister og hans omgang med Helle Thorning-Schmidts private skattepapirer. Læs alt om dagens afhøringer.

Det var en tilfreds Peter Arnfeldt, der onsdag ved frokosttid forlod skattesagskommisionens afhøringslokale i Søborg.

Da var han i hen mod to en halv time blevet udspurgt om sit forhold til journalister og sin omgang med daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidts skattesag - områder, han tilsyneladende beredvilligt fortalte om, mens han fastholdt, at han ikke har lækket fortrolige oplysninger.

Peter Arnfeldt arbejdede som spindoktor for skatteminister Troels Lund Poulsen (V), da Skat København 16. september 2010 frikendte Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnock i skattesagen.Tirsdag forsøgte Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaad og chefredaktør Poul Madsen at redegøre for, at Arnfeldt havde tilbudt avisen indsigt i skattesagen, men det afviste Arnfeldt igen og igen, da han selv kom til orde.

Ifølge Ekstra Bladet må pilen pege i Arnfeldts retning med hensyn til hvem, der senere lækkede oplysninger fra afgørelsen til BT - men det afviser Arnfeldt kategorisk.

- Jeg kan overhovedet ikke genkende noget i Jan Kjærgards noter, som jeg skulle have sagt, sagde politisk rådgiver Peter Arnfeldt til Skattesagskommisionens udspørger.

Hvorefter han afviste, at han nogensinde skulle have sagt, at 'Helle ikke er Clean' - ligesom han ikke kunne genkende Jan Kjærgaards fortælling om, at de sammen havde planlagt en 'gimmick' med en særlig konto, hvor danskere efter eget ønske kunne indbetale ekstra skat.

Peter Arnfeldt blev også spurgt, om han på noget tidspunkt havde været i besiddelse den ni sider lange redegørelse i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Det fik han den 16. september, erkendte den tidligere spindoktor. Det skete efter et møde med SKAT, og formålet var, at han skulle forberede et presseberedskab.

Men allerede dagen efter besluttede Helle Thorning-Schmidt, at hun ikke som lovet ville offentliggøre alle ni sider - i stedet ville hun kun gå ud med selve afgørelsen.

Derfor makulerede Arnfeldt de ni sider, forklarede han.

- Jeg kan ikke huske, om jeg snakkede med BT på det tidspunkt, sagde Arnfeldt.

Peter Arnfeldt risikerer en politisag, og derfor bliver han afhørt med de rettigheder, en tiltalt ville have i en almindelig retssag. Det betyder, at han i princippet ikke er pålagt at tale sandt.

Afhøringen af Arnfeldt genoptages, når kommisionen igen træder sammen torsdag 11. oktober.

Læs hele Peter Arnfeldts forklaring på BTs liveblog HER