På trods af udfordringer med at skaffe nok personale drager danske fly og personale til Irak til sommer.

København: F-16-flymekanikere er klar til at tage til Irak og Syrien til sommer.

Sådan lyder meldingen fra fagforeningen Centralforeningen for Stampersonel, efter at det fra politisk side fredag er blevet besluttet at sende 400 danske styrker til Irak og Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat.

- Mekanikerne er klar til at tage af sted til sommer. Det er ikke sådan, at problemet med manglen på personale er gået væk, så man vil stadig være udfordret, hvis de skal være af sted i længere tid.

- Det er meget afgørende, at man finder en passende periode, hvor de skal være udsendt, siger Jesper K. Hansen, der er formand for den faglige organisation.

I oktober blev personale og syv F-16-kampfly trukket hjem fra en base i Kuwait. Det skete, fordi flyene havde revner i stellene, og mekanikerne havde et højt sygefravær, hvor flere af dem havde stress.

I denne omgang er der sat en tidsbegrænsning på seks måneder for udsendelsen. Det har været muligt at sende dem af sted igen, fordi mekanikerne har fået udbetalt deres afspadsering i stedet for at holde fri, oplyser Jesper K. Hansen.

Det drejer sig om fire F-16-fly og personale på omkring 110 personer, der bliver sendt til Irak og Syrien. Tre yderligere fly kommer til at være i logistisk reserve.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.